BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  DÜNYA

NATO'dan Rusya'ya flaş 'nükleer füze' suçlaması!

NATO'dan yapılan açıklamada, " Rusya, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) ihlal eden ve Avrupa'nın güvenliği için risk teşkil eden füzeler geliştirdi" ifadeleri kullanıldı.

Abone ol

Rusya'nın Avrupa'nın güvenliğine risk teşkil eden füzeler geliştirdiği ifade edildi. NATO'dan yapılan açıklamada "Rusya'yı yeniden ve ivedilikle Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na (INF) tam ve kanıtlanabilir şekilde uymaya çağırıyoruz. Bu anlaşmayı korumak artık Rusya'ya düşmektedir" ifadesi kullanıldı.

NATO'dan yapılan açıklamada, "NATO resmi olarak, Rusya'yı 1987'de imzalanan nükleer silahların kontrolü anlaşmasını delmekle suçluyor" ifadelerine de yer verildi.

Brüksel'deki NATO Dışişleri Bakanları toplantısının ardından konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, Rusya'ya INF Anlaşması'ndan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi için 60 gün süre verdiklerini duyurdu

POMPEO: 60 GÜNLERİ VAR

Benzer açıklamalar Brüksel'de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan da geldi.  Pompeo, "Rusya, Avrupa'yı doğrudan hedef alan füzeleriyle ilgili hile yapıyor ve anlaşmadan doğan zorunluluklarına uymuyor. Rusya anlaşmaya geri dönmezse, ABD 60 gün içerisinde INF anlaşmasında doğan yükümlülüklerini uygulamayı askıya alacak. Rusya'nın anlaşmaya dönmek için 60 günü var, bu sırada ABD yeni silah sistemleri test etmeyecek ve konuşlandırmayacak" şeklinde konuştu.

Anlaşmayı sadece Rusya'nın kurtarabileceğini söyleyen Pompeo, "İhlalleri itiraf edin ve anlaşmaya uymaya başlayın" dedi. 

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın anlaşmayı ihlal ettiğini savunarak Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekileceklerini açıklamıştı.