BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  DÜNYA

NATO'dan kritik Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İttifak üyesi olarak Türkiye'nin kendini savunma hakkı olduğunu belirtti.

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin kuzey batısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Türkiye, en çok terör saldırısına maruz kalan NATO üyesi. Türkiye'nin de diğer ülkeler gibi kendini savunma hakkı var ancak bunun orantılı ve ölçülü bir şekilde yapılması önemli." dedi.

Stoltenberg, Türkiye ve ABD arasında doğrudan temasta bulunulması çağrısı yaptı.

Stoltenberg, TSK'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin şunları kaydetti:

'TÜRKİYE VE ABD'YE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM'

"Türkiye, en çok terör saldırısına maruz kalan NATO üyesi. Türkiye'nin de diğer ülkeler gibi kendini savunma hakkı var. Ancak bunun orantılı ve ölçülü bir şekilde yapılması önemli. Türkiye dahil diğer ülkelerin liderleriyle görüştüğümde verdiğim mesaj bu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçen hafta konuştum. ABD dahil ilgili diğer diğer ülkelerle düzenli irtibat içindeyiz. Suriye’nin kuzeyinde gördüğümüz sınamalar karşısında en iyi yolu bulmak için ABD ve Türkiye arasında doğrudan temas çağrısında bulunuyorum. "

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye sınırındaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye sınırındaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye sınırındaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye sınırındaHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN