BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,76
ALTIN 2.492,75
HABER /  DÜNYA

NATO'dan ilk açıklama! İngiltere çıkarılacak mı?

NATO Genel Sekreteri, Brexit'in ardından İngiltere'nin organizasyondaki pozisyonuyla ilgili konuştu.

Abone ol

NATO Genel Sektereti Jens Stoltenberg, Birleşik Krallık'ın NATO'daki pozisyonun değişmeyeceğini açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı alan İngiltere’nin ittifaktaki pozisyonunun değişmeyeceğini belirterek, "Birleşik Krallık'ın NATO’daki pozisyonu değişmeyecek. Birleşik Krallık, güçlü ve bağlı NATO müttefiki olarak kalmayı sürdürecek ve ittifakımızdaki öncü rolünü oynamaya devam edecek." dedi.

Stoltenberg, İngiltere'nin referandumla AB'den ayrılma kararı alması sonrası yaptığı açıklamada, "İngiliz halkı AB’den ayrılmaya karar verdi. Bu karar, İngiltere’nin Birlik'le ilişkisindeki yeni faslı belirlerken, Birleşik Krallık'ın NATO’daki pozisyonu değişmeyecek. Birleşik Krallık, güçlü ve bağlı NATO müttefiki olarak kalmayı sürdürecek ve ittifakımızdaki öncü rolünü oynamaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Bugün daha fazla istikrarsızlık ve belirsizliğin olduğu bir ortamda, NATO’nun Avrupa müttefikleri içinde ve Avrupa ile Kuzey Amerika arasında bir işbirliği platformu olması açısından her zamankinden daha fazla önem arz ettiğini belirten Stoltenberg, güçlü, birlikte ve kararlı bir NATO’nun çalkantılı dünyada istikrar için ana unsur olmaya ve uluslararası güvenliğe ve barışa önemli katkı sağlamaya devam ettiğini dile getirdi.

NATO’nun AB’yle yakın işbirliğini sürdüreceğini kaydeden Stoltenberg, temmuz ayında Varşova zirvesinde bu işbirliğinin artacağına işaret etti.

Birleşik Krallık’ta dün yapılan Avrupa Birliği referandumunda ülke genelinde belirlenen 382 bölgede oy sayım işlemi tamamlandı. Sonuca göre, halkın yüzde 52'si AB'den çıkılması, yüzde 48'i ise AB'de kalınması yönünde tercihte bulundu.