BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,87
HABER /  GÜNCEL

NATO Suriye için asker gönderecek flaş karar

Alman Savunma Bakanı, NATO'nun mültecilerin geçişini durdurmak ve insan kaçakçılığını engellemek için Ege Denizi'nde göreve başlayacağını açıkladı.

Abone ol

Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen, NATO’nun Ege Denizi'nde sığınmacı akışını izleme ve insan kaçakçılarını durdurma görevini kabul ettiğini söyledi

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Ege'de yasadışı göç ve insan kaçakçılığını engellemek için NATO askeri yetkililerine görev verildiğini açıkladı.

Amerikalı bakan, Türkiye ve Almanya'nın yanı sıra Yunanistan'ın da talebi üzerine NATO savunma bakanlarının konuyu ele aldığını ve talebin nasıl yerine getirileceği konusunda planlama yapmaları için askeri yetkililerin görevlendirildiğini söyledi.

NATO GENEL SEKRETERİ'NDEN NATO AÇIKLAMASI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'de düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sığınmacı krizinin tüm ülkeleri etkilediğini belirterek, "NATO'nun sığınmacı krizinde yardım yapmasına karar verdik. Sığınmacı krizi hepimizi etkiliyor ve hepimiz çözüme katkı yapmalıyız" diye konuştu.

Stoltenberg, Suriye'deki gelişmelere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye krizden en çok etkilenen ülke. Bundan sonrasında hızlı bir şekilde bu krize cevap vermek çok önemli çalışmalar yapacağız. Hepimiz bu krizden etkileniyoruz. Bugün aynı zamanda uluslararası koalisyona da desteğimizi arttırma kararı aldık. NATO gözetleme uçaklarının denetlemeyi arttırmasında mutabakata vardık. Askeri uzmanlarımız ayrıntılar üzerinde çalışıyorlar. Bu kararla IŞİD'le mücadele koalisyonu güçlenmiş olacak. Şu anda ayrıntılı bir uygulama planımız var. Bu anlamda NATO, hızlı bir şekilde bölgesindeki krizlere cevap verecek, bir yandan da müttefiklerimizle birlikte iş birliğimizi daha fazla arttıracağız. Hem NATO hem de Avrupa Birliği'ni bu konuda gerekli araçları sağlama konusunda yükümlüküğü var. AB ile daha yakın işbirliği içinde çalışacağız."