BIST 9.485
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,71
HABER /  GÜNCEL

NATO, Libya saldırısını değerlendiriyor

Brüksel'de toplanan NATO üyelerinin savunma bakanları, Libya'da iki ayı aşkın süredir gerçekleştirilen hava saldırılarının ne kadar başarılı olduğunu değerlendirecek.

Abone ol

NATO savunma bakanları, Libya'da iki ayı aşkın süredir gerçekleşen hava saldırılarının sonuçlarını değerlendirmek üzere toplanıyor.

Toplantı, müttefiklerin askeri operasyonları yoğunlaştırdığı bir döneme denk geliyor.

BBC'nin savunma muhabiri Jonathan Marcus, NATO'nun bazı üyelerinin, Kaddafi'nin gitmesini tek olası çözüm olarak görmeye devam ettiğini aktarıyor.

Marcus, bu ülkelerin, Kaddafi sonrası geçiş dönemi üzerine düşünmeye başladıklarını, Bingazi'deki muhalefetle artan temasların da bunun sonuçlarından biri olduğunu da ekliyor.

Trablus'ta yeni saldırı

Artan hava saldırıları çerçevesinde, dün akşam da Libya'nın başkenti Trablus'ta patlamalar gerçekleştiği aktarılıyor.

Görgü tanıkları, patlamaların bir kısmının Kaddafi'nin karargahının yakınında gerçekleştiğini aktarıyor.

Libya devlet televizyonu ise, Albay Muammer Kaddafi'ye ait olduğu belirttiği, sadece sesli bir mesaj yayımladı. Mesajda Kaddafi, ölü ye da diri olarak Trablus'ta kalmaya devam edeceğini bildirdi.

Libya lideri kendisini destekleyen gruplara da, NATO hava saldırılarına direnmeleri çağrısında bulundu ve kendi karargahında toplanmalarını istedi.

Şehit düşmenin teslim olmaktan bir milyon kez daha iyi olacağını belirten Kaddafi, ölüme hazır olduğunu söyledi.

Kaddafi, "Tek bir seçeneğimiz var. Burası bizim vatanımız. Sonuna kadar da burada kalacağız. Ölü, diri ya da muzaffer olarak. Farketmez. Burayı terketmeyeceğiz. Teslim olmayacağız. Burayı satmayacağız!" dedi.

Libya halkının yakında düşmanları yenilgiye uğratacağını söyleyen Kaddafi, NATO'ya seslenerek, "Sizin uçaklarınız milyonların yürüyüşünü durduramayacak. Desteklediğiniz silahlı çeteler de bu yürüyüşler karşısınızda bir dakika bile duramayacak." dedi.

Kaddafi, "Biz, sizin füzelerinizden, uçaklarınızdan daha güçlüyüz. Libya halkının sesi, patlamaların sesinden daha yüksektir." şeklinde konuştu.