BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

NATO komutanından şok Hatay açıklaması!

Suriye'den Reyhanlı'ya düşen füzelerle ilgili konuşan Breedlove, füze savunma sisteminin bu ili kapsamadığını açıkladı.

Abone ol
NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgeneral Philip M. Breedlove konuştu, bir gerçek daha ortaya çıktı. Orgeneral Breedlove'ın açıklamasına göre Hatay, Suriye'den gelecek füze tehlikesiyle karşı karşıya! Patriot şemsiyesi ise bu bölgeyi kapsamıyor.

Breedlove, Adana Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı Korgeneral Recai Engin Kışlası'nda konuşlu İspanyol Patriot Bataryasını ziyaret etti.

Kışlaya 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ile gelen Breedlove'ı, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Adana İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut ve İspanyol Batarya Komutanı Yarbay Jorge Manuel Cotorroelo karşıladı. Ziyaret sonrası Orgeneral Philip M. Breedlove gazetecilerin sorularını cevapladı.
 
PATRİOT ŞEMSİYESİ DIŞINDAKİ BÖLGELER
 
Bir gazetecinin, "Suriye'den Hatay'a, Reyhanlı'ya bombalar düşüyor. Patriot sistemleri neden o bombaları, etkisiz hale getirmiyor?" sorusuna Breedlove, "Patriot füzeleri belli bölgelerin savunması için konuşlanmış durumda. Reyhanlı, Hatay'a düşen bombalar, füzeler, patriot şemsiyesinin dışında kalan bölgeler" diye cevap verdi.
 
Breedlove, bir başka gazetecinin, "Reyhanlı, o bölge, Patriot şemsiyesinin dışında mı kalıyor?" sorusuna "Evet, dizayn edilen bölgenin dışında" diye cevap verdi. Bir gazetecinin "Bu bölge, neye göre belirleniyor?" sorusuna karşılık ise "NATO ve Türkiye Savunma Bakanlığı arasında koordine sonunda yapıldı bu" dedi.  
 
"Suriye'den füze tehdidi ile öngörüleriniz nedir?" sorusuna ise Breedlove, "Türkiye'ye düşen füzeler ise yanlışlıkla ateşlenen veya yönünü şaşıran, değiştiren füzeler. Şunu rahatlıkla ve açıkça tespit edebiliyoruz. Füzelerin ateşlendiği yer ve hedeflediği yerleri rahatlıkla biliyoruz ve buraya düşme ihtimali olan füzeler ya yanlışlıkla ateşlenenler ya da füzenin içindeki bir yanlışlıktan dolayı" şeklinde cevap verdi.
 
Breedlove, kışlada bir İspanyol Patriot bataryası olduğunu sözlerine ekledi.