BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,14
ALTIN 2.294,51
HABER /  GÜNCEL

NATO Komutanı'ndan ilginç İncirlik açıklaması

IŞİD'e karşı kurulan koalisyon için İncirlik üssünü henüz açmayan Ankara ile NATO arasında fikir ayrılığı mı var?

Abone ol

NATO Avrupa Müttefik Komutanı Orgeneral Philip Breerlove, İncirlik üssüyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı: "İncirlik konusunda Türkiye ile fikir ayrılığı var dememeyi tercih ederim. Görüşmeler devam ediyor."

İZMİR'de bulunan NATO Kara Komutanlığı Karargahı'nda, Korgeneral Frederick Ben Hodges, görevini törenle, Korgeneral John Nicholson'a devretti. Tören ardından NATO Avrupa Müttefik Komutanı Orgeneral Philip Breedlove, patriotlar ile IŞİD ve İncirlik üssünün kullanımı konusunda önemli açıklamalar yaptı.

"FİKİR AYRILIĞI VAR DEMEMEYİ..."

Tören ardından NATO Avrupa Müttefik Komutanı Orgeneral Philip Breedlove, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Patriotların Türkiye'de kalacağını dile getiren Breedlove, IŞİD ve İncirlik üssünün kullanımıyla ilgili olarak ise, şunları söyledi:

"Türkiye, NATO'dan IŞİD'le mücadele konusunda daha aktif olması konusunda talepte bulunursa, elbette değerlendiririz. Benim askeri timim, bir hafta önce kapsamlı görüşmeler için buradaydı. Hem NATO hem de ABD nezdinde 'o bölgede ne yapabiliriz' görüşmelerini yapıyordu. İncirlik konusunda Türkiye ile fikir ayrılığı var dememeyi tercih ederim. Görüşmeler devam ediyor. Uçuşa kapalı bölge, güvenlikli bölge gibi Türkiye'nin bütün taleplerini değerlendiren kapsamlı görüşmeler yapmaya devam ediyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir ittifak."