BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  POLİTİKA

NATO Genel Sekreteri: Operasyon üç ülkeye açık mesajdı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Operasyon Rusya, Esad ve İran'a açık mesajdı" dedi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Stoltenberg'i, Milli Savunma Bakanlığı'na gelişinde askeri törenle karşıladı. Tören birliğini "merhaba asker" diyerek selamlayan Stoltenberg, şeref defterini de imzaladı.

''RUSYA, ESAD VE İRAN'A AÇIK MESAJDI''
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg NTV'ye konuştu. Stoltenberg, "Operasyon Esad, Rusya ve İran'a açık mesajdı. Uluslararası kamuoyunun kenarda sessiz durmadığı gösterildi. Kimyasal silah kapasitesini azaltacak bir operasyondu. Kimyasal silah soruşturmasını Rusya engelledi. NATO, siyasi olarak Rusya ile görüşülmesine karşı değil." ifadelerini kullandı.

HEYETLER ARASI GÖRÜŞME
Törenin ardından Bakan Canikli ile Stoltenberg, ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.

Genel Sekreter Stoltenberg’in daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilecek. NATO Genel Sekreteri’nin ziyaretinde, 11-12 Temmuz’da Brüksel’de gerçekleştirilmesi planlanan NATO Zirve toplantısına yönelik hazırlıkların kapsamlı şekilde ele alınması bekleniyor.