BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

NASAyı karıncalar bastı

Houston şehrini istila eden karıncalar NASA mekezine de zarar veriyor!

Abone ol
'Çılgın karıncalar’ olarak adlandırılan bu türün çok hızlı şekilde kente yayılarak yaşam alanlarını istila ettiği belirtildi. Teksas’ta ilk kez 2002 yılında görülen kırmızı karıncaların şu ana kadar Houston şehrindeki dört bölgeye yayılarak milyarca sayıya ulaştığı ve buradaki hayatı felç ettiği açıklandı.

NASA’nın Johnson Uzay Merkezi’ne de girmeyi başaran istilacı karıncalar, insanları ısırmanın yanında, bilgisayar ve diğer elektronik eşyaların içine girerek ciddi hasarlara yol açtı. Yetkililer, Houston şehrine bir kargo gemisi tarafından geldiği tahmin edilen bu karıncaların yaşam alanlarının neresi olduğunu bilmediklerini ancak ABD’nin güneybatısında ve Karayipler’de bu türe rastlandığını açıkladılar.

Bölge sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen karıncaların insan sağlığına ciddi zarar vermediğini söyleyen uzman Patsy Morphew, 'Çok ama çok hızlılar ve her yere yayılıyorlar' diyerek endişelerini dile getirdi.

İlaçlar etki etmiyor

Böcek bilimcisi Roger Gold, bu türün karınca ilaçlarına karşı bağışıklı olduğuna dikkat çekerken 'Çok hızlı yayılan bu karıncalar, ölen diğer karıncaları zehirli bölgeleri geçmek için bir köprü olarak kullanıyor. O yüzden istilacı karıncalardan kurtulmamız imkansız gibi görünüyor' dedi.

Hürriyet