BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

NASA'nın 'Yapılamaz' dediğini Çin yaptı

Daha önce ABD Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) yapılmasının imkansız olduğunu söylediği EmDrive motorun, Çin tarafından üretildiği iddia ediliyor. Motorun yapıldığına dair bir video paylaşıldı, motorun teknik bilgileri konusunda ise bilgi yok.

Abone ol

Daha önce ABD Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) yapılmasının imkansız olduğunu söylediği  EmDrive motorun, Çin tarafından üretildiği iddia ediliyor. Motorun yapıldığına dair bir video paylaşıldı, motorun teknik bilgileri konusunda ise bilgi yok.

CCTV'ye göre, Çinli bilim insanları NASA tarafından yapılması imkânsız görülen EmDrive motorlarının çalışan bir versiyonunu üretti.

NEWTON'UN 3. YASASI'NI İHLAL EDİYOR

Yakıt kullanmayan motor bunun yerine kapalı bir kap içinde güneş enerjisiyle çalışan mikrodalgalar yayıyor.

İlk defa mühendis Roger Scheur tarafından ortaya konan ve İngiliz bilim insanı Isaac Newton'un bir cisme kuvvet uyguladığımızda cismin ters yönde, eşit büyüklükte bir kuvvetle cevap vereceğini söyleyen 3. yasasını ihlal eden EmDrive motorlarının yapılamayacağı düşünülüyordu.

ÇİN DAHA ÖNCE DE İDDİA ETMİŞTİ

Çin daha önce de EmDrive motoru geliştirdiğini öne sürmüştü.

Aralıkta Çin Uzay Teknolojisi Akademisi'nden araştırmacılar (KAST) hükümetin bu konudaki teknoloji araştırmasını 2010'dan beri fonladığını ve EmDrive motorunu alçak yörüngede denediğini öne sürmüştü.

Kasımda da İngiltere merkezli ibtimes'a konuşan kimlikleri açıklanmayan kaynaklar EmDrive denemelerinin Çin'in 'Tiangong 2' adlı uzay laboratuvarında yapıldığını iddia etmişti.