BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

NASA yarın Mars'a dair 'çok önemli bir keşifi' açıklayacak

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, yarın Mars gezegenine dair 'çok önemli bilimsel bir bulgunun' açıklayacağını belirtti. Daha fazla detay verilmezken bilim insanları NASA'nın Mars'ta yeraltı suları keşfetmiş olabileceğini söylüyor.

Abone ol

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, yarın Mars gezegenine dair 'çok önemli bilimsel bir bulgunun' açıklayacağını belirtti.

NASA'nın Twitter hesabından paylaşılan mesajda 'Mars'ın gizemi çözüldü mü? Pazartesi 11.30'da (TSİ 18.30) detayları öğrenmek için NASA TV'yi izleyin' deniyor.

NASA'nın Twitter mesajına gelen yanıtların büyük kısmında 'Yoksa Mars'ta uzaylı mı buldunuz?' sorusu sorulsa da, bilim insanları NASA'nın Mars keşif projesi kapsamında yürütülen araştırmalarda Kızıl Gezegen'de suyun olduğuna dair kanıtlar elde etmiş olabileceğini düşünüyor.

Mars yüzeyinde suyun donum olarak bulunduğu uzun süredir bilinen bir gerçek. Ancak gezegende sıvı halde su olup olmadığı uzun süredir sorgulanan bir konu.

NASA'nın Twitter mesajında "Mars'ın gizemi çözüldü mü? Saat 11.30'da (TSİ 18.30) NASA TV'den yayınlanacak bilgilendirme toplantısında detayları öğrenin" deniyor.

2015'in ilk aylarında NASA'nın Mars yüzeyindeki aracı Curiosity, gezegenin yüzeyinde bir tür tuz molekülü olan kalsiyum Perklorat bulmuştu. Bu bulgu, Mars yüzeyine yakın yeraltı su kaynakları olabileceği fikrini destekler nitelikteydi.

Gezegende sıvı halde su bulunması halinde, Mars'ta yaşamın idame ettirilebileceği yönünde önemli bir adım atılmış olacağı ifade ediliyor.