BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.429,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Narkotikten uyuşturucu çetelerine darbe

Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Altındağ ve Mamak ilçelerinde bir dizi operasyonlar gerçekleştirdi.

Abone ol

Ankara Narkotik polisi, okullar açılmadan önce uyuşturucu çetelerine yönelik yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan 48 kişiden 14'ü tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Altındağ ve Mamak ilçelerinde bir dizi operasyonlar gerçekleştirdi.

Düzenlenen operasyonlarda 48 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 17'si ''uyuşturucu kullanmak, satın almak'' suçlarından haklarında işlem yapılmasının ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 31 zanlı ise ''uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak'' suçlaması ile adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 14'ü çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı. Düzenlenen operasyonlarda 16 kilo kubar esrar, 748 beste halinde 258 gram eroin, 34 Ecstacy hap, 210 kök Hint keneviri bitkisi, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 5 bin 230 lira, uyuşturucu madde tartılmasında kullanılan 2 hassas terazi, değişik çap ve markalarda 3 ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 48 fişek, 6 ruhsatsız av tüfeği ile ''kuru sıkı'' tabir edilen 4 gaz tabancası ele geçirildi.