BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  DÜNYA

Namaz vaktinde camiye bomba! Onlarca ölü var

Halep kentinin Etarib ilçesinde bir camiye namaz vakti düzenlenen hava saldırısında çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Halep kentinin muhaliflerin elinde bulunan İdlib'in kuzeyindeki Etarib ilçesinin El Cinah Köyündeki bir camiye namaz vakti hava saldırısı düzenlenendi. Etarib ilçesinde bir camiye namaz vakti düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 58 sivil hayatını kaybetti.

Cina köyündeki sivil savunma yetkililerinden Yahya Cevad, yaptığı açıklamada, ''Rus uçağı olduğunu tahmin ettiğimiz bir savaş uçağı Halep'in Etarib ilçesi yakınlarındaki Cina köyünde namaz esansında bir camiyi bombaladı.'' dedi.

ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

Saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 58 sivilin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını ifade eden Cevad, ''Sivil savunma ekipleri saldırıya maruz kalan caminin enkazı altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor. Camide 200 ila 300 arasında kişi vardı.'' diye konuştu.

Ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydeden Cevad, "Sivil savunma ekipleri ile köy halkı enkaz altında olanlara kısıtlı imkanlarla ulaşmaya çalıyor. Savaş uçağının ibadet yerini vurması kabul edilir bir şey değil.'' değerlendirmesinde bulundu.