BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
GÜNCEL

Namaz kılarken 2 bin liralık bisikleti çalındı!

Bursa'da sahibinin namaz kılarken cami bahçesine bıraktığı 2 bin liralık bisikleti çalan hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı.

Olay, Bursa merkez Nilüfer ilçesinde bir camide meydana geldi.


Evinde sahurunu yaptıktan sonra sabah namazını kılmak için bisikletle yola çıkan 53 yaşındaki Hasan S. camiye gittiğinde her zaman olduğu gibi bisikletini minarenin duvarına koydu. Namazdan çıktıktan sonra bisikletini koyduğu yerde göremeyen Hasan S. cami cemaatine haber verdi. Cemaat ile uzun bir süre bisiklet arayan Hasan S. bulamayınca camii karşısında bulunan büfenin güvenlik kameralarını inceledi. Kameralarda bisikletinin iki kişi tarafından çalındığını fark eden Hasan S. polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri kamera kayıtlarından 17 yaşlarında oldukları belirlenen 2 hırsızın önce camiye bitişik bir büfeden 2 adet şişe su aldığını ardından da cami minaresine dayalı vaziyette bulunan 2 bin lira değerindeki bisikleti çalıp kaçtıklarını tespit etti.


Daha önce böyle bir olay yaşamadığını belirten Hasan S. ise, ”Ben sürekli olarak bisikletle geziyorum, cemaat ve herkes beni tanır. Camiye girmeden bakkalın önünde durdum. Sahur öncesi son kez su aldım. Su içtikten sonra bahçeden baktığımda iki genç oturuyorlar. Şüphelendim ama mahallenin gençleri olduğunu düşündüm. Bisikletimi minarenin yanına bıraktım, namazı kılmaya girdim. Çıktığımda bisikleti göremedim. Karanlık olduğu için kendi çocuklarımı aradım ama bulamadılar. Herkes oruçlu haliyle eve gitti, tekrar baktım ama göremeyince bende eve gittim” dedi.


Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, güvenlik kamerasındaki 2 hırsızın kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

Sitene Ekle
Etiketler