BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  EKONOMİ

Naksan Holding'in cihazları satıldı mı?

Naksan Holding'in devri sonrası ortaya atılan iddialar Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nı harekete geçirdi. Savcılık, TMSF'ye söz konusu iddiaları sordu.

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Naksan Holding'e ait bazı cihazların satıldığı iddiaları ortalığı karıştırdı. İddialar üzerine açıklama yapan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Naksan Holding ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Açıklamada, bu haber üzerine başsavcılığın, holdingin TMSF heyetine söz konusu satışların yapılıp yapılmadığını sorduğu kaydedildi.

TMSF heyetinin başsavcılığa gönderdiği raporda, medyada çıkan haberlerin asılsız olduğunun belirtildiği ifade edilerek, "İlgi sayılı yazımız ile ekte gönderilen listedeki cihazların satışı yapılmamış olup, cihazlar halen şirket bünyesindedir." denildi.Başsavcılığın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 81. maddesi ile 'TMSF'ye devrolan şirketler, soruşturma ve kovuşturma sonuna kadar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun gözetiminde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun ilişkili Bakanın atadığı yöneticiler tarafından ticari teamüllere uygun olarak ve basiretli tüccar gibi yönetilir. Bu şirketlerin yöneticileri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun ilişkili olduğu Bakan tarafından atanır ve görevden alınır” şeklinde düzenleme yapıldığı, bu düzenleme karşısında atanacak kayyumların kimlerden oluşacağı konusunda başsavcılığım