BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Nail Olpak kimdir eşi Hamide Olpak kaç yaşında?

NORA şirketinin sahibi Nail Olpak kaç yaşında nereden mezun çocuklarının isimleri ne? İşte Nail Olpak'ın yaşamından önemli kesitler aktaran biyografisi.

1961 yılında Burdur İbecik’te doğan Nail Olpak, Aydın Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesini bitiren Olpak, yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Enerji alanında tamamladı.

Nail Olpak'ın eşi Hamide Olpak kimdir : Nail Olpak aslen Rizeli olan eşi Hamide Olpak ile mutlu bir evliliğe sahip. Ünlü işadamı karısı ile 33 yılı geride bırakan 'çok güzel bir evlilikleri' olduğunu belirterek verdiği bir röportajda 'İş seyahatlerine eşimle birlikte gitmeye çalışırım, olabildiğince birlikte olmamızı isterim” demişti.

nail olpak

Nail Olpak'ın çocukları : Nail Olpak ile eşi Hamide Olpak'ın 2 oğlu var. Büyük oğlu Enes Olpak 27 yaşında, Bahçeşehir Üniversitesi’nde mimarlık okudu. Küçük oğlu Esat Olpak ise 23 yaşında, Sabancı Üniversitesi’nde mekatronik mühendisliği okuyor. 

İş hayatı: İş hayatına Umar Makina A.Ş.’de başlayan Olpak, Özgün A.Ş.’de Fabrika Müdür Yardımcılığından sonra, Cankurtaran Holding şirketlerinden Esem Elektrik A.Ş.’de Proje Müdürü olarak başlayıp, Holdingin muhtelif kademelerinde üst düzey yöneticilik yaptı, son olarak Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

nail olpak

Nail Olpak daha sonra, NORA Elektrik Malzemeleri A.Ş, PAK YATIRIM A.Ş. ve OMN A.Ş’yi kurdu. Halen, iki şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını, üçüncü şirketin Yönetim Kurulu Üyeliğini ve bu şirketlerin ortağı olduğu şirketlerin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Nail Olpak'ın şirketi NORA : 1983 yılında iş dünyasına giren Nail Olpak Cankurtaran Holding A.Ş.’de  17 yıl görev yaptıktan sonra 2005 yılında ayrıldı ve iki ortağıyla NORA Elektrik Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. ile sanayicilik şirketini kurdu. ESEM, NORA ve ARON Markaları ile; Elektronik Elektrik Sayaçları, Otomatik Sigortalar, Kaçak Akım Röleleri, Kontaktörler, Termik Röleler, Termik Manyetik Şalterler, Enerji Tasarruflu Lambalar, Aydınlatma Armatürleri, AVE Markalı Anahtar-Priz serileri vb ürünlerin, Üretim ve Ticaretini yapmakta olan NORA Elektrik Malz. A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

DEİK Yönetim Kurulu Başkanı: 22 Eylül 2017 tarihinden itibaren Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan OLPAK, halen aşağıdaki görevlerini sürdürmektedir;

- DEİK, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı
- DTİK, Dünya Türk İş Konseyi Başkanı
- TURK EXIMBANK, Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi
- YOİKK-Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Üyesi
- İSTKA, İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi
- MÜSİAD, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Heyeti Üyesi
- UTESAV, Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi
- TUGEV, (İTO) Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi
- İlim Yayma Vakfı, Kurucular Kurulu Üyesi
- Huzur Hastanesi Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi
- İGETEV, İnsan Gelişimi ve Toplumsal Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi
- İstanbul Medeniyet Üniversitesi Destekleme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi
- Kandilli Kulübü Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili
- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)-Makine Mühendisleri Odası Üyesi
- Mimar Sinan Mühendisler Birliği (MSMB) Üyesi
- İTÜ Makina Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi
- Aydın Lisesi Mezunlar Derneği, ALMED Üyesi

nail olpak

Nail Olpak, MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) 5. dönem Genel Başkanı ve MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Başkanı, IBF (Uluslararası İş Forumu) Başkan Vekili, B20 Türkiye Yürütme Kurulu Üyesi, İTO (İstanbul Ticaret Odası) Meclis Üyesi, İDTM (İstanbul Dünya Ticaret Merkezi) Yönetim Kurulu Üyesi, Huzur Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, ENVERDER (Enerji Verimliliği Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi, MMG (Mimarlar Mühendisler Grubu) Yönetim Kurulu Üyesi ve (YİH) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Türk Japon Üniversitesi Kurucu Heyeti Üyesi, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Mütevelli Heyeti Üyesi, Bilişim Vadisi (Muallimköy Teknoloji Bölgesi A.Ş) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.