BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  MEDYA

Nagehan Alçı'nın katil Fidel Castro yazısı olay oldu

Milliyet yazarı Nagehan Alçı'nın 'Bir katilden kahraman yaratmak' başlıklı Fidel Castro yazısı olay oldu.

Abone ol

Fidel Castro kimine göre "dünyanın en masum, barışçı ve halkına refah ve huzur getiren lideri", kimine göre ise "kanlı bir diktatör".

Milliyet yazarı Nagehan Alçı, geçtiğimiz cumartesi hayatını kaybeden Castro'nun barbar ve katil olduğunu düşünenlerden.

"Bir katilden kahraman yaratmak" başlıklı bugünkü köşesinde Alçı, "Fidel Castro ve Küba Devrimi’nin barbarlığı, nasıl önce diktatör Batista rejimini devirmek diye yola çıkıp sonra adım adım kendi destekçileri dışında herkesi yok ettiği, eşcinselleri adeta soykırımdan geçirdiği, bütün bir ülkeyi aç ve sefil bıraktığı bilinen gerçeklerdir." ifadelerini kullanıyor.

"CASTRO'YU ESİRLERİN KAFASINA ATEŞ EDERKEN GÖRMEK İSTERSENİZ İNTERNETE GÖZ ATIN"

Devrimci ve totaliter sosyalizmden dünyanın çok çektiğini belirten yazar, yazısına şöyle devam ediyor:

"Totaliter sosyalist rejimler ‘insanlığı düzeltmek uğruna’ resmi rakamlara göre 100 milyona yakın insanı katlettiler! Che ve Castro bu barbarlığın iki örneğiydi yalnızca. Fidel Castro’yu esirlerin kafasına ateş ederken görmek isterseniz internete bir göz atın... Kim ne derse desin, ben insan hayatını her şeyin üzerinde tutan herkes gibi ister ‘sol’ ister ‘sağ’ adına yapılsın, bütün barbarlıklara karşı çıkmakla kendimi yükümlü görüyorum. Ve sol cenahın da kendini kandırmasının en çok kendisine zarar verdiğini düşünüyorum.

TROÇKİ'NİN KATİLİ HAVANA'DA KAHRAMAN GİBİ KARŞILANMASAYDI

Not: Bir çok kişi klişeler üzerinden Castro güzellemeleri yaparken Ufuk Uras Castro’nun ölümünün ardından ‘Troçki’nin katili Havana’da kahraman gibi karşılanmasaydı, idam, internet yasağı, özgür basın, çok parti yasağı olmasaydı, daha iyi olmaz mıydı’ diye twit atarak ilk kez soldan  gerçek özgürlükçü bir çıkış yaptı. Tebrik ediyorum..."