BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.418,78
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Nagehan Alçı'dan Muharrem İnce yanıtı

Habertürk gazetesi yazar Nagehan Alçı, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce karşısında zor durumda kaldığı iddialarına bugünkü köşesinde yanıt verdi.

Abone ol

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce önceki akşam Habertürk canlı yayınına konuk oldu. Alçı’nın Muharrem İnce ‘ye sorduğu sorular sonrası aldığı yanıtlar da sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Yazar Nagehan Alçı hakkında sosyal medyada "küçük düştü", "rezil oldu", "Muharrem İnce ders verdi" yorumları yapıldı. Nagehan Alçı bu değerlendirmelere "Muharrem İnce yayınına dair kişisel notlar" başlıklı yazısında yanıt verdi.

Muharrem İnce hakkında "uzun vadede militan CHP’lilerin cereyanına kapılmayıp güler yüzlü ve kucaklayıcı bir çizgi benimserse Türk siyaseti önemli bir figür kazanacaktır." ifadelerini kullanan yazar, kendisine yönelik eleştirilere de böyle cevap verdi:

"İYİ BİR PROGRAM YAPTIK"
"YA o programa katılan ben değildim ya da post truth’u da aşıp anti truth evresine geçtik. Zira yer yer gerilimli ama saygı çerçevesi dışına çıkan hiçbir sözün zikredilmediği iyi bir program yaptık çarşamba akşamı. Ancak daha stüdyodan çıkar çıkmaz telefonlarım çalmaya başladı. Sanki Muharrem Bey ile bir düellodan çıkmışım gibi mesajlar yağıyordu. Bir tarafta tebrik edenler, öbür tarafta küfredenler. Hakkımda 130 bin kadar tweet atılmış.

"BEN CUMHURBAŞKANI ADAYI DEĞİLİM"
Arkadaşlar, size bir hatırlatma yapayım: Ben cumhurbaşkanı adayı değilim ve yaptığımız yayın da bir politik tartışma ya da açık oturum yayını değildi. Evet benim de bir politik kimliğim var, bilindiği gibi liberal-demokrat bir yazarım. Ama o yayında ben Muharrem İnce’ye sadece sualler soran bir gazeteciden ibarettim..."

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamı

Muharrem İnce ile Nagehan Alçı arasında gergin anlar!