BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,74
ALTIN 2.498,23
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Nagehan Alçı bomba CHP kulisleri yazdı Akşener'in desteklediği isim

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Kılıçdaroğlu'nun Muharrem İnce'yi İstanbul'a kesinlikle aday yapmayacağını iddia etti. Alçı'ya göre Akşener, Kılıçdaroğlu'na İlhan Kesici'yi İstanbul'da destekleyebileceklerini söylemiş.

Abone ol

CHP kulisleri kaynıyor. İstanbul'da Muharrem İnce gerilimi yaşanırken, kulislerde adı geçen diğer adaylarla ilgili şaşırtan gelişmeler yaşanıyor. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "Bomba CHP kulisleri" başlıklı yazısında edindiği bilgileri okurlarıyla paylaştı.

İNCE'NİN HEDEFİ: Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi İstanbul için düşünmediğini belirten Alçı, İnce'nin "Ben istedim, yapmadılar, o nedenle İstanbul'u kaybettiler" diyerek cumhurbaşkanlığı seçimlerine yürümeyi hedeflediğini yazdı. Alçı yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

ABDÜLLATİF ŞENER KİMİN REFERANSI İLE KILIÇDAROĞLU’NA GİTTİ?
"(...)Bundan yaklaşık 10 gün önce Abdüllatif Şener, Kemal Kılıçdaroğlu’na gitti. Abdullah Gül’ün referansı ile geldiğini, CHP’nin İstanbul adayı olursa çeşitli cemaat ve tarikatlar de dahil geniş bir kitleden oy alabileceğini söyledi.

Kemal Bey’in, Şener’i dinlemekle yetindiği, herhangi bir şey söylemediği bilgisini aldım. Zaten Kılıçdaroğlu’nun kapısı açık oluyor, dinliyor ama fazla yorum yapmıyor.

Peki Şener’i aday yapar mı? Buna dair bir işaret henüz yok. Hiçbir kaynaktan bu yönde bir bilgi almadım. Ancak parti buna sıcak bakmıyor, tabanda da karşılığı yok. Kişisel tahminimi soracak olursanız: Zannetmiyorum.

AKŞENER İSTANBUL İÇİN HANGİ İSİMLERE YEŞİL IŞIK YAKTI?
Kemal Kılıçdaroğlu-Meral Akşener görüşmesinde Akşener, destekleyebilecekleri isim olarak İlhan Kesici’yi zikretmiş. Daha sonra Gürsel Tekin’in de adı geçmiş. Hem Kesici’ye hem de Tekin’e İYİ parti yeşil ışık yakmış.

CHP şimdiye kadar İstanbul ile ilgili 5 anket yaptırdı. Hepsinde İnce birinci çıkıyor. Onu 6-8 puan farkla Gürsel Tekin izliyor. Akif Hamzaçebi’nin devre dışı kaldığını söyleyebiliriz. Nitekim son 3 ankette onun ismi yer almamış.

SARIGÜL’ÜN HEDEFİ NE?
Mustafa Sarıgül Şişli diyor, başka bir şey demiyor. Kemal Kılıçdaroğlu ise Şişli’ye Sarıgül’ü koymaya istekli değil. Partinin içinden "Eyüp’e konabilir" deniyor. Ama Sarıgül net: "Ben Şişli adayıyım, ilçe arayışım yok"tan geri adım atmıyor.

Şayet CHP’den olmazsa, DSP’den aday olabilir. O senaryoda bir sonraki hedefi de DSP Genel başkanlığı.

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamı