BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Nabi Avcı'dan kaliteli okul kriteri

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi 10. Paylaşım Toplantısı ve ödül töreninde konuştu.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Kapılarını yıl boyunca açık tutan, öğrencilerimizi güven içinde eğiten, özellikle köylerimizde çocuklarımızın koşarak geldiği ve mutlu saatler geçirdiği bütün okullarımızı kaliteli ilan ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi 10. Paylaşım Toplantısı ve ödül töreninde konuştu.

Bakan Avcı, program kapsamında ödül alacak okullarının kaliteli ilan edilmesinin, diğerlerinin aksi yönde nitelendirildiği anlamına gelmeyeceğini belirtti.

Bu çalışmaların varlık sebebinin örnek çalışmalarının dikkate sunulması olduğunu vurgulayan Avcı, raporların, tüm kurumların faydalanması için etkileşime açılacağını dile getirdi.

İyi örnekleri, diğer okulların da kendilerine uyarlayabilmeleri için gerekli mekanizmaların harekete geçirilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Avcı, "Kapılarını yıl boyunca açık tutan, öğrencilerimizi güven içinde eğiten, özellikle köylerimizde çocuklarımızın koşarak geldiği ve mutlu saatler geçirdiği bütün okullarımızı, burada ödül alacak okullarımızın hakkı saklı kalmak kaydıyla kaliteli ilan ediyor ve bütün okullarımızı, kurumlarımızı saygıya değer bulduğumuzu söylemek istiyorum" diye konuştu.

Strateji Geliştirme Başkanı Veysel Erdel ise eğitimde kalitenin artırılmasının tüm üst politika belgelerinde yer aldığını ifade ederek, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal anlamda kaliteyi artırabilmesinin eğitim sisteminin çıktı kontrollü bir hale getirilmesine bağlı olduğunu belirtti.

Bakan Avcı, konuşmaların ardından Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi çervesinde ödül alanlara plaketlerini verdi.