BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,91
HABER /  GÜNCEL

Myanmar'da öğrencilerden eğitim protestosu

Asya ülkesi Myanmar'da üniversite öğrencileri eğitimin merkezileşmesini protesto etmek ve etnik azınlıklara anadilde eğitim talebinde bulunmak için yürüdü. Polis gösteriye müdahale etti.

Abone ol

Myanmar'da (Birmanya) üniversite öğrencileri ülkede yüksek öğretiminin merkezileşmesine neden olacağını söyledikleri yeni bir yasa tasarısını protesto etmek için 140 kilometrelik bir yolculuğa çıkarak Letpadan şehrinden Yangon'a yürüyor.

Geçen haftadan bu yana gösterilerin başladığı yer olan Letpadan kentinde tansiyon yükseliyordu. Polis öğrencilerin yürümesine izin vermeyerek müdahale etti.

Öğrenciler eğitimde merkezileşmeye engel olan düzenlemeler ile, öğrencilere sendika hakkı tanınmasını ve etnik azınlıkların dillerinde eğitim yapılmasını istiyor.

Öğrencilere önce geçen hafta dağılmaları için süre tanındı, daha sonra yürümelerine izin verildi.

Ülkede yayın yapan Irrawady isimli gazete, varılan anlaşmaya rağmen öğrencilerin yürüyüşte bayrak açmasına izin verilmemesi nedeniyle çatışma çıktığını yazdı.

Gazete öğrenciler arasında bayılanlar olduğunu ve dikenli tellerle örülen polis barikatlarında yaralandıklarını bildiriyor.