BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79

“Müzikte Metodoloji ve Müzikle İletişim Uluslararası Sempozyumu” İstanbul’da! ….

Müzikbilimciler ve iletişimciler ilk defa bir sempozyumda birlikte olacaklar.

“Müzikte Metodoloji ve Müzikle İletişim Uluslararası Sempozyumu”, Istanbul Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi ve ŞİŞLİ Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü işbirliğinde, 04-06 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacaktır..

BİRİNCİ DUYURU

MÜZDAK tarafından düzenlenen “23. İstanbul Türk Müziği Günleri” kapsamında yer alacak olan, “Müzikte Metodoloji ve Müzikle İletişim Uluslararası Sempozyumu”, 04-06 Mayıs 2016 tarihleri arasında, “İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu” ev sahipliğinde Şişli/Esentepe/İstanbul’da düzenlenecektir.

Sempozyumda, “müzikte metodoloji ve müzikle iletişim” alanındaki; yeni/özgün, orijinal, araştırmaya dayalı, örneklemeli/uygulamalı bildirilere, yapılan bilimsel/sanatsal çalışmalara yer verilecek, yüksek lisans ve doktora/sanatta yeterlik çalışmalarından/tezlerinden oluşturulan bildirilere yer verilmeyecektir.

Amaç, ülkemizde yeteri kadar üzerinde durulmayan, “müzik metodolojisi ve müzik iletişimi” konusunda, çeşitli kurumlarca/kişilerce yapılan; çalışmaların, gelişmelerin, uygulamaların, üretimlerin,yayınların değerlendirilmesi, ortaya çıkan sorunların tesbiti, çözüm önerileri v.b. sergilenmesidir.

Yöntembilim veya metodoloji; belirli bir alanda kullanılan bütün metodlar, metodların bilim ve felsefesi olarak açıklanabilmektedir. Grekçe (Antik Yunanca) meta, hodos ve logos kelimelerinden türemiştir. Metodolojinin ilgi alanına giren konular ise, metodların; temellendirilmesi, karşılaştırılması, eşleştirilmesi, değerlendirmesi, geliştirilmesi ve yeni metodlar aranmasıdır. Bu sempozyumun; müzik eğitimindeki/alanındaki metodlaşma sıkıntısına/sorunlarına da yardımcı olacağı düşünülmektedir.

Evrensel bir dil olan müzikle etkileşim’den; müzisyen-solist-çalgı-beste/türkü-dinleyici, iletişim araçları ve kanunlar/yönetmelikler arasındaki etkileşimler akla gelmektedir. Sempozyumda; TRT başta olmak üzere yayıncılıkta gelinen nokta, devlet kurumlarının iletişim yeterliği, müzik yapımcıları, müzik iletişimi ile ilgili yayınların değerlendirilmesi, beste/anonim telif hakları, teknolojik gelişmeler, müzik STK’larının yararı, müzik üretimi, müzik ses dosyaları, dijital ortam, müzik anlayışı, yeşil pop, müzik emekçilerinin sorunları, müzik ve iletişim eğitim kurumlarının yapısallığı/etkinliği, dinleyiciye kaliteli müzik sunmada iletişimin önemi,internet, popüler kültür iletişim biçimleri v.b. konularına cevaplar aranacaktır.

Sempozyumun; sanatçıların, müzikbilimcilerin, müzik eğitimi uzmanlarının, alana ilgi duyan, çalışan, araştırmalar yapan bilim/sanat insanlarının, müzik uygulayıcılarının, iletişimcilerin, akademisyenlerin v.b. buluştuğu güzel bir ortama ev sahipliği yapması beklenmektedir.

Katılımcıların daha önce bu alanlarda yayınlanmış bildirileri/tezleri/yayınları v.b okumaları, 3 gün boyunca oturumları takip etmeleri arzu edilmektedir. Katılımcıların öğle yemeği, çay, kahve v.b. ve yurt dışı katılımcıların konaklamaları tarafımızdan karşılanacaktır.

Katılım ücreti: 150 TL dir. (İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu mensuplarından, kurullarda görev alanlardan ve yurt dışı katılımcılardan katılım ücreti alınmayacaktır.)

Sempozyuma katılmak istediğiniz takdirde;

1) Ekteki katılım formunu eksiksiz doldurarak, bildiri özeti ile birlikte, en geç 01 Mart 2016 günü akşamına kadar “muzdaksanatsempozyumu@gmail.com” adresine gönderebilirsiniz Özetler bu tarihe kadar gönderilmediği takdirde, sempozyuma katılmak istemediğiniz anlaşılacaktır. İlk kabulden sonra, konu başlıkları ve içerikler değiştirilemeyecektir.

2) Sempozyuma kabul edilenlere; 2. kabul yazısı (ödeme bilgileri ile) 15 Mart 2016 tarihinde, ayrıntılı program 02 Nisan 2016 tarihinde (3. Duyuru) e-mail ile bildirilecektir.

Sempozyumda birlikte olabilmeyi umut ve temenni ederek, selam ve saygılarımızı sunarız.

Sempozyum Eş Başkanları

Doç.Dr. Cihan ERDÖNMEZ/Şişli Meslek Yüksekokulu Müdürü

Y.Doç. Dr. Göktan AY / İTÜ TMD Konservatuarı Sanatçı Öğretim Üyesi, MÜZDAK Başkanı

Sempozyum Bilim/Sanat Kurulu

Y.Doç. Dr. Göktan AY / Başkan

Prof.Dr.Aynur AYDIN / Şişli Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürü (Başkan Yard.)

Prof. Dr. M. Hakan CEVHER / Ege Üniversitesi, Devlet Türk Musıkisi Konservatuarı

Prof. Sabri YENER / Ordu Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fak. Dekanı ve Müzik Böl. Başk.

Prof. Dr. Turan SAĞER / YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı, Müzik ve Sahne Sanat. Böl. Başk.

Prof. Dr. Mustafa USLU / Marmara Ün. Eğit. Fak. Güzel Sanatlar Eğit. Müzik Öğretmenliği ABD Başk.

Doç. Dr. Hanefi ÖZBEK / Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fak. Dekan Yard.,Türk Müziği Böl.

Doç. Dr. Pınar SOMAKÇI / İ. Ü. Devlet Konservatuvarı Geleneksel ve Modal Müzikler ABD Başk.

Y.Doç. Dr. Recep USLU / Gazi Üniversitesi T. M. D. Konservatuarı, Müzikoloji Bölüm Başkanı

Y.Doç. Dr. Süleyman ERGUNER / Neyzen, İTÜ T. M. D. Konservatuarı

Y.Doç. Dr. Okan Murat ÖZTÜRK / Başkent Üniversitesi, Devlet Konservatuarı

Öğr. Gör. Banu KARAKUŞ / Şişli MYO Kurumsal İlet. Müdürü ve TRT Program Yapımcısı

Dr. Ayhan SARI / Müzikolog, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Devlet Türk Müz.Toplu. Sanatçısı

Sempozyum Düzenleme ve Yürütme Kurulu 

Öğr. Gör. Banu KARAKUŞ (Başkan)

Öğr. Gör. Nihan AKÇA / Şişli Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Programı 

Hale ÇELEBİ / Şişli Meslek Yüksekokulu Kurumsal İletişim Görevlisi

Ender ARSLAN / Şişli Meslek Yüksekokulu Bilgi İşlem Sorumlusu

“MÜZİKTE METODOLOJİ ve MÜZİKLE İLETİŞİM ULUSLAR ARASI SEMPOZYUMU” Kültür ve Turizm Bakanlığı, İBB, TRT Katkılarıyla

23. İSTANBUL TÜRK MÜZİĞİ GÜNLERİ

“Çölleşen ruhumuzu müzikle yeşertelim”

(01 -31 Mayıs 2016)

İSTANBUL, 04-06 MAYIS 2016

Katılım Formu