BIST 9.531
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.489,10

Müzik ve Medya Sempozyumu ve kültürde “Quasar”…

Müzik ve Medya Sempozyumu,Quasar,YTÜ,İsmail Yüksek, İlhan Özkeçeci, MÜZDAK,Göktan Ay, Haydar Özkan,Kültür Merkezi

"21. İstanbul Türk Müziği Günleri" kapsamında düzenlenen "Uluslararası Müzik ve Medya Sempozyumu" yapıldı. Geçen yazılarda belirtilen programda bir aksama olmadı ve sunumlar tartışmalarla renklendi.

(YTÜ) Sanat Tasarım Fakültesi ile İstanbul Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi işbirliğinde gerçekleştirilen sempozyumun açılışında konuşan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, “etkinliğin üniversitelerinde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti” dile getirdi. Müzik ile medya arasındaki ilişkiye değinen Yüksek; "Son günlerde ivme kazanan müzik ve medya beraberliği, yürütülen bilimsel çalışmalarla kültür, sanat ve medya alanında toplumu eğiten ve ihtiyaçlarına uygun teknolojik ve bilimsel gelişmeyi destekleyen bir yapıya dönüşmüştür. Farklı disiplinlerle etkileşimi ve eğitimle olan ilişkisi bu beraberliği giderek kuvvetlendirmektedir. Bu birlikteliğin sonuçlarının ve etkilerinin, üniversitemiz çatısı altında irdelenmesi bizi memnun etmektedir, Ancak insanın en önemli ihtiyacı belki de ruh sağlığıdır, psikolojik durumudur. Günümüzde toplumumuzda ve dünya toplumlarında ciddi bir sorun haline gelen pedagojik ve psikolojik yaşam tarzı belki de bizim sanattan ve müzikten uzaklaşmamızdan kaynaklanan bir durum. Müzikle ve sanatla toplumu biraz daha eşleştirirsek doktora ihtiyacımız olmayacaktır. Bu sempozyumun buna katkı sağlayacağı düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı. 

YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. İlhan Özkeçeci de Türk musikisinin özelliklerini yeni nesile aktarmanın ve temel değerlerini gündelik hayata yansıtabilmenin önemine değindi. 

Türk Müziği Konseyi Başkanı Y.Doç.Dr. Göktan Ay ise; “bu yıl 21'incisi düzenlenen ve her yıl mayıs ayında gerçekleştirilen İstanbul Türk Müziği Günleri'nin geleneksel hale geldiğini,18 konserlik bir etkinliğin devam ettiğini,  ancak, Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle etkinlik kapsamındaki bazı konserlerin iptal edildiğini, kon feranslarla değerli uzmanların müzik ve medya konusundaki açaıklamalarına yer verildiğini, bildirilerle  müziğin akademik konularını tartışarak uygulamalara destek olmayı amaçladıklarını, bildirilerin YTÜ tarafından kısa zamanda kitaplaştırılacağını” ifade etti. kaydeden  İSTANBUL (AA)

Ancak, üzülerek söylemek isteriz ki; İstanbul’daki konservatuarlardan, GSF müzik bölümlerinden, eğitim fakültelerinden, iletişim fakültelerinden, ilgili STK lardan değişik yüzleri yine göremedik. YTÜ Rektörlüğü’ne, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı’na birlikte çalışma imkanı verdikleri için MÜZDAK adına teşekkür ediyoruz. 

Tebrikler Quasar ve Sn. Haydar Özkan:

Geçmiş yazılarımda gökdelenlerin, AVM lerin hızla çoğaldığını ancak İstanbul kültür ve sanatına bir yarar getirmediğini ve bir konser salonu dahi yapılmadığını yazmıştım. Şimdi Mecidiyeköy’de yükselen Quasar kapılarını kültür/sanata açıyor.

Nasıl mı?

Sn. Haydar Özkan’ın görüşlerine kulak verelim;

“…..Yeni kültür, sanat ve moda merkezi olmayı hedefliyorsunuz. Bu nasıl olacak?
Quasar İstanbul projesinin vizyonunu oluşturan kültür, sanat ve moda merkezi yaklaşımı için projemizde üniteler ve somut bir takım aktiviteleri hayata geçiriyoruz. Öncelikle Fransız mimar Robert Mallet Stevens’ın Fransa dışında tasarladığı tek yapı özelliğine sahip olan eski likör fabrikası, Mimar Emre Arolat tarafından tarihi dokusuna ve tasarımına sadık kalınarak yeniden inşa edilecek. İstanbul’un tarihi dokusuna sahip çıkma anlayışından yola çıkarak yeniden inşa ettiğimiz eski likör fabrikası, proje bitiminde Quasarİstanbul’un kültür, sanat ve moda merkezi olarak yeniden hayat  bulacak. Burada moda ve sanatı içeren birçok faaliyet gerçekleştirilecek. Ayrıca projemizin bahçesinde bulunan satış ofisimizde yine çeşitli davetler ve organizasyonlar
düzenliyoruz. Geçtiğimiz günlerde ilkini gerçekleştirdiğimiz gelenekselleştirmeyi planladığımız Quasar Golf Cup Turnuvası’nın ödül törenini burada düzenledik. Proje yapım süresince ve sonrasında yine ses getirecek ve projemizin vizyonunu aktaracak birçok etkinlik ile hem İstanbul’un, hem de Asya ve Avrupa’nın yeni kültür, sanat ve moda merkezi olacağız.” Sn.Özkan’a sanatçılar adına teşekkür ediyor  ve saygılar sunuyor, arzu ederlerse destek olmayı bir görev biliyoruz..

Önemli: Pedagojik Formasyon" başvuruları;

Daha önce duyurulduğu üzere bu öğretim yılında bazı üniversitelerde açılacak Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi Programlarına öğrencilerin yerleştirilmesi merkezi olarak ÖSYM tarafından gerçekleştirilecektir. Konuyla ilgili kılavuz, başvuru süreci ve bilgiler ÖSYM'nin web sayfasında yer almaktadır. Adaylar başvurularını online olarak ilgili web sitesi üzerinden yapacaktır. Bütün adaylara önemle duyurulur.

 Lisans son sınıf öğrencilerine  ve mezunlara önemle duyurulur.

Not:"21. İstanbul Türk Müziği Günleri" bu akşam Pendik Kültür Merkezi'nde Sn.Ayla Karacan, Sn.Tolga Sağ, Sn.Baran Salman solistliğinde, yarın akşam Büyükçekmece Atatürk Kültür merkezi'nde Sn.Sinem Özdemir solistliğinde,Cumartesi, saat 15.00de Harman folk gösterisi ve akşam 20.00 de Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde Sn.Soner Özbilen solistliğinde (son konser) devam ediyor.Musıkiseverleri bekliyoruz.