BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL

Mutfaktaki Yaban

Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yetişen yüze yakın bitki, binbir derde çare oluyor, soframızda yer alıyor, ilaca dönüşüyor.

Abone ol

Mevsimlerle Gelen Lezzetler, Mutfakta Zen, Meyve Ağacından Hikâyeler ve Her Güne Bir Yemek gibi kitaplarıyla hatırı sayılır bir okur kitlesi kazanan Tijen İnaltong'un kaleminden çıkan “Mutfaktaki Yaban”, hayatımızda çok büyük önem taşıyan aromatik bitkileri masalsı bir üslupla tanıtıyor okuyucuya.

Mutfaktaki Yaban'ı, yenilebilen otları anlatan diğer kitaplardan ayıran en önemli özellik, her ot için yazılmış ya da derlenmiş bir hikâye içeriyor olması. Bu hikâyeler, otların yaşamımızda ne kadar önemli rol oynadığı ve nasıl anlamlarla yüklü olduğunu anlatıyor.

Hikâyelerin ardından gelen, her bir otun ayrıntılı tanıtımını, nasıl yetiştirilebileceğini, mutfakta ya da daha farklı amaçlarla nasıl kullanılabileceğini anlatan açıklamalar otların kendi ağızlarından yazıldı. Samimi üslubuyla dikkat çeken bu yazılar bir kısmı zaten hayatımızda olan, bazılarını görmemize rağmen bilmediğimiz, kiminiyse hiç tanımadığımız otları daha yakından tanımamızı sağlıyor.

Kitapla ilgili detaylar