BIST 9.460
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,69
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Mütercimlerden stratejik film

Strateji konusunda 3 üniversitede birden ders veren, Erol Mütercimler sinemaya adım attı

Abone ol

Türkiye'nin "strateji uzmanı" bir akademisyen olarak tanıdığı Erol Mütercimler, beyazperdeye adım attı. Mütercimler, yönetmenliğini Engin Ayça'nın yaptığı "Suna" adlı filmde Türkân Şoray'ın eski aşkını canlandırdı.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü mezunu olan Mütercimler, 54 yıllık yaşamına, Deniz Kuvvetleri'nde öğretim üyeliği, Beşiktaş Deniz Müzesi Müdürlüğü, Avustralya'da radyo programcılığı, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde "Çokkültürlülük" üzerine doktora çalışmasını sığdırdı.

Şu anda 3 üniversitede birden (Yeditepe, İstanbul Ticaret ve Doğuş) "Strateji ve Devrim Tarihi" dersleri veren Erol Mütercimler, "Aynanın Arkası" programını hazırlayıp sunuyor... Ve Mütercimler, şimdi bambaşka bir yönüyle insanların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

2007'de vizyonda...

"Komplo Teorileri", "Bu Vatan Böyle Kurtuldu / Onlar Bizim İçin Öldüler", "İmparatorluğun Çöküşüne Denizden Bakış", "Satılık Ada Kıbrıs", "21. Yüzyıl ve Türkiye - Yüksek Strateji" dahil 15 kitabı olan Mütercimler, "Suna" adlı filmde Şoray'ın eski aşkını canlandırdı.

Akçay'a yerleşip burada da evlenen bir kadının, 30 yıl sonra eski aşkıyla karşılaşması, eczacı "Suna" ile işadamı "Selim"in üç gün boyunca yıllar öncesine gidip aşk tazelemelerinin anlatıldığı film, çeşitli festivallere katıldıktan sonra 2007'nin ekim ayında vizyona girecek.