BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95
HABER /  GÜNCEL

Musul operasyonu haritası son durum kırsalda sıkıştılar!

MUSUL operasyonu son durum bilgilerini sizler için derledik. Musul operasyonunda 1 hafta geride kaldı. Musul operasyonu haritasındaki son duruma göre, koalisyon güçleri 70 köyü IŞİD'den geri aldı, bin kilometrelik alanda hakimiyet sağlandı.

Abone ol

MUSUL operasyonunda ilk hafta geride kaldı.

Irak ordusu ve terörle mücadele timleri, Bartılla ve Hamdaniye ilçe merkezlerini ele geçirdi. Peşmerge güçleri ise Başika ilçe merkezini kuşatmaya aldı.

TÜRK TOPÇU BİRLİKLERİ DESTEK VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasına göre, Başika Kampı'ndaki Türk topçu birliği burada Peşmergeye destek verdi.

Alınan bölgeler Musul’un etrafında bir kuşak oluşturuyor. Kuzeydoğuda Başika‘dan başlayan bu kuşak, doğuda Bartılla, güneydoğuda Hamdaniye ve güneyde Kayyara’ya kadar uzanıyor. Bu kuşağın bazı noktaları Musul kent merkezine 8 - 10 kilometreye kadar yaklaşıyor. Musul’un batısı ise hâlâ IŞİD’in elinde ve Suriye’deki bölgelere açık.

IŞİD'DEN KARŞI BASKINLAR

IŞİD, bomba yüklü araç saldırıları ve keskin nişancılar gibi alışılagelmiş savunma taktiklerini kullanıyor. Ancak bunun dışında şaşırtıcı hamleleri de oldu. Örgüt, önce Kerkük’te sonra da Anbar’daki Ratba bölgesinde sürpriz saldırılar düzenledi. IŞİD, bu bölgelerin merkezlerine sızarak bazı mahalleleri ele geçirdi ve güvenlik güçleriyle çatışmaya girdi.

IŞİD KIRSAL ALANDA SIKIŞTI

Örgüt, Sincar bölgesine yönelik de iki büyük saldırı düzenledi. Peşmerge, bu saldırıları püskürttüğünü açıkladı. Kırsalda sıkışan IŞİD mensupları Musul kent merkezine çekiliyor. Çekilirken de sivilleri canlı kalkan olarak kullandıkları iddia ediliyor.

Musul kent merkezinde bir buçuk milyon sivilin yaşadığı tahmin ediliyor. Bu nedenle Musul kent merkezine yönelik harekâtın zor ve uzun olması bekleniyor.