BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.476,77
HABER /  GÜNCEL

Müşteriden akla ziyan intikam

Kuruyemişçide esnaf ile müşteri tartıştı. Hakarete uğradığını iddia eden müşteriler intikam için akıllara ziyan bir yol seçtiler.

Abone ol Niğde'nin Bor ilçesinde, internetten yapımını öğrendikleri ses bombalarını kızgın oldukları kuru yemişçinin iş yerinde patlatan 3 kişi, suçlarını itiraf ederek teslim oldu.

Geçen ay İstasyon Caddesi'nde Tevfik G'nin işlettiği kuru yemiş dükkanında gece 3 adet parça tesirli boru tipi ses bombası patlatılmış ve iş yerinde maddi hasar meydana gelmişti.

İçinde çivi ve demir parçaları bulunan ses bombaları incelemeye alınmış, iş yeri sahibi Tevfik G. ise bombaların kimler tarafından hangi amaçla konulduğunu bilmediğini söylemişti.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, K.E. (20), M.E. (18) ve M.B. (18) kuru yemişçi dükkanına kendilerinin bomba attığını itiraf ederek güvenlik güçlerine teslim oldu.

Hakaret ettiği gerekçesiyle bombalamışlar

Şüpheliler, sorgulamalarında yaklaşık 10 ay önce kuru yemiş dükkanına sigara almak için girdiklerini, bu sırada bir miktar kuru yemiş yedikleri için dükkan sahibi Tevfik G'nin kendilerine hakaret ettiğini öne sürdüler.

Bomba yapımını internette öğrenmişler

Bunun üzerine tartıştıkları kuru yemişçi Tevfik G'ye kızgın olduklarını ve iş yeri sahibine zarar verebilmek için internetten bomba yapımını araştırdıklarını ifade eden şüpheliler, 3 adet parça tesirli boru tipi ses bombası yaparak Tevfik G'nin dükkanında patlattıklarını kaydettiler.

Vicdan azabı duyunca teslim olmuşlar

Daha sonra verdikleri zarardan dolayı vicdan azabı çekerek teslim olmaya karar verdiklerini belirten K.E, M.E. ve M.B. sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.