BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,93
HABER /  GÜNCEL

Muş'taki çatışmada iki asker yaralandı

Muş'un Bulanık ilçesinde asker ile PKK'lı teröristler arasında sıcak temas yaşandı. İki asker yaralanırken, çatışma bölgesine giden 23 HDP'li gözaltına alındı.

Abone ol

Muş'ta PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Meşeiçi köyü kırsalındaki olayda iki asker yaralanırken, bölgede teröristlerin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Bulanık'a bağlı Meşeiçi köyü kırsalında devam eden operasyonda çatışma çıktı. Çatışmada 2 asker yaralandı. Yaralı askerler bölgeye çağrılan ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahaleler sonucu yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, Vali Seddar Yavuz, hastaneye gelerek askerleri ziyaret etti.

"HUZURU SAĞLAMAKTA KARARLIYIZ"

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Vali Yavuz, operasyonların devam ettiğini belirterek daha sonra detaylı bir açıklama yapacağını söyledi.
Terör örgütü ile etkin bir şekilde mücadele edeceklerini ifade eden Vali Yavuz, şunları söyledi:

Nereye girerlerse girsinler nereye kaçarlarsa kaçsınlar takip etmeye devam edeceğiz. Bunlara yardım ve yataklık edenlere de göz açtırmayacağız. Hukuk devleti içerisinde mücadele edeceğiz. Gerektiği zaman tabii ki operasyon bölgesinde bizi rahatsız eden unsurlar olduğu zaman, işbirlikçilere de gerekli cezaları vereceğiz tabii ki hukuk içerisinde."

23 HDP'Lİ GÖZALTINDA

Öte yandan Meşeiçi köyü kırsalında çıkan çatışma bölgesinde HDP'li Bulanık Belediye Eş Başkanı Rahmi Çelik, Belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 23 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Bölgede operasyonlar devam ediyor.