BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Tuna AK Parti'nin Ankara adayı mı canlı yayında sorulunca...

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ''Yerel seçim yaklaşıyor 'Aday olunmaz aday gösterilir' açıklamanız var. Gönlünüzden geçiyor mu bu dönem devam etmek?'' sorusuna yanıt verdi.

Abone ol

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, NTV canlı yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtladı. Tuna, ''Ankara genelinde yüzde 17 su indirimi gerçekleştirdik. Bundan sonra su fiyatlarında indirim söz konusu değil. Ulaşımda zam yapmadık. Yıl sonuna kadar zam yapmayacağız. Halk ekmeğin fiyatında zam yapmıyoruz.'' dedi.

İşte Mustafa Tuna'nın açıklamaları...

MELİH GÖKÇEK'KE HAFRİYAT POLEMİĞİ
Herkes her şeyi söyleyebilir ama bu tür polemikler bana yakışmaz. Yapacağımız işlerimiz var. Ben hiç kimseyi hırsızlıkla suçlamam suçlayamam da. Gelirlerle ilgili olarak ne geliyor ne gidiyor bunların hepsini Melih bey çok iyi biliyor. Yeni polemiklere sebebiyet vermeyi istemem. Herkes her şeyin farkında zaten.

ADAY OLACAK MI?
Bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek görevim. Talebelikte de böyleydim. Bana ne görev verildiyse onu en iyi şekilde yapmaya gayret ederim. Aday olunmaz aday gösterilir. Aday gösterilen kişiye vatandaşlar teveccüh ederse olur. Şunu olacağım bunu olmayacağım söylemenin faydası yok.

ANKAPARK 
İhalesi en sonunda gerçekleştirildi. Sözleşme de imzalandı. Şimdi oradaki kiralayan firma iş ortaklığı oradaki dükkanlar var kafeler var onlarla ilgili işletmelerle ilgili çalışma yürütecek. Oyuncakları ne şekilde çalıştıracağının programlarını gerçekleştirecek. Bu işin süresi belli 29 yıl. Kısa süre içerisinde birkaç ay içerisinde oranın hizmete açılacağını tahmin ediyorum. Orada kafe yeri var kafeyi işletecek kişi o dükkanın teşrifatını nasıl yapacak bunlar zaman alacak. Kamunun zararı mı karı mı var bunu Sayıştaycılar biliyor. Ben bir şey diyemem.

İTTİFAK KONUSU
Bunun kanuni bir altyapısı yok ancak bu partiler arasındaki yetkililer bu konular üzerinde çalışmalarını yürütüyorlar. Nasıl olacağı benim bilgimin dışında.

VAATLERİ NELER?
Vatandaşın talep ettiği birinci sırada ulaşım ve altyapı geliyor. Ulaşımda yeni yatırımların yeni çalışmaların yapılması gerekiyor. Havaalanı metrosu ile ilgili çalışma devam ediyor.

SEL BASKINLARI
Onu demek mümkün değil nerede öyle? Ankara'nın altyapıda ciddi ihtiyaçları var. Su kanalizasyon hatlarında yağmur suyu olan yerler var olmayan yerler var. Sel baskınlarında ilk etapta kritik 15 bölgede girişimde bulunduk. Altyapı ile ilgili çalışmaların hepsine Ankara'nın tamamında girdiğimiz anda şehir kilitlenir zaten. 70-80 senelik içme suyu hatları var. Bunların da yenilenmesi gerekiyor.

ŞEHİR HASTANELERİ
Eskişehir tarafına giderken hastaneye dönüş için yeni köprü çalışmamız var. Bir iki ay içerisinde tamamlanır. Esas ana trafiği etkileyecek alt üst geçitlerin inşaatları bitti.

FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ
İlçe belediyeleri zabıtaları daha etkin çalışma yürütüyor. Büyükşehir zabıtası olarak titiz çalışma yürütüyoruz. Fiyat artışları AVM’ler, marketlerde daha fazla oluyor.

KANAL ANKARA PROJESİ
Adım atıldı da koşulmadı. Koşarak gitmedi. Oradaki projenin bütün olarak ihale yapılmasını doğru düşündük. Bir işin bir tane sorumlusu olmalı. Kısa süre içerisinde onun ihalesini gerçekleştireceğiz. Ekonomik şartlar da düzeldiğine göre kısa sürede olur.

ULUS PROJESİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Uzun yıllardan beri üzerinde çalışılan bir proje artık son noktasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulaştırma ve Büyükşehir belediyemiz ortak proje ile bu işin başlamasına karar verildi. Bunun inşaatının masraflarını Çevre Bakanlığımız karşılayacak ihalesini Karayolları Genel Müdürlüğümüz gerçekleştirecek belediye olarak çevre düzenlemesi gibi bizim çalışmalarımız olacak. Bununla ilgili şu anda sondaj çalışmaları devam ediyor. İhale sürecinde de kanuni süreler neticede inşaatı başlamış olacak. Oradaki esnaf kardeşlerimizle ilgili bu bir ameliyat. Oradaki esnaflarımız hiçbir sıkıntı çekmeyecekler desem yanlış olur. Sıkıntı çekildikten sonra iyi bir durum olacağı için sıkıntı çekecek. Bir sıkıntı olacak ama sonunda Ankaramızın faydasına olacak. Kademe kademe program dahilinde olacak. İhalede itirazlar olabiliyor. Kanuni süreçleri var.