BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.427,58
HABER /  POLİTİKA

Mustafa Taşar trafik kurbanı

Özal döneminde ANAP'ın en güçlü isimlerinden biri olan Mustafa Taşar da trafik canavarına yenildi.

Abone ol

Turizm eski Bakanı Mustafa Taşar, bu akşam Afyonkarahisar yakınlarında meydana gelen kazada şarampole yuvarlanıp takla atan otomobilde yaşamını yitirdi. Taşar ile birlikte otomobilde bulunan eşi, kızı ve ve yeğeni ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Turizm eski Bakanı Mustafa Taşar, beraberinde eşi Gülderen, kızı Gonca Taşar ile yeğeni Efe Taşar'la birlikte Kurban Bayramı nedeniyle Burdur'da vatani görevini yapan oğlu 21 yaşındaki Emre Taşar'ı ziyaret etti. Taşar Ailesi ziyaretten sonra 0 YKJ 22 plakala BMW marka otomobille Ankara'ya dönmek üzere yola çıktı.

Saat 20.00 sıralarında Afyonkarahisar- Ankara çıkışındaki çevreyolu bağlantısında virajlı yolda otomobil kayarak kontroldan çıktı. Yağışın da etkisiyle şarampole devrilerek takla atan otomobilin ön koltuğunda bulunan Mustafa Taşar olay yerinde yaşamını yitirirken eşi 48 yaşındaki Gülderen, kızı 28 yaşındaki Gonca Taşar ile yeğeni 16 yaşındaki Efe Taşar yaralandı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Gülderen Taşar'ın durumunun ağır olduğu bildirildi.

Taşar'ın otomobilin takla attığı bölgede daha önce de çok sayıda ölümlü trafik kazası yaşanmış ve Ankara bağlantı yolunun adı ‘ölüm yolu’ olarak anılmaya başlanmıştı.

MUSTAFA TAŞAR KİMDİR?

1951 yılında Gaziantep'te doğan Taşar, ilk ve orta öğrenimini Gaziantep'te tamamladı, yüksek öğrenimini ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde yaptı.

Anavatan Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Taşar, Genel Sekreterlik görevinde de bulundu. Taşar, 17. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Bir süre ANAP Genel Başkan Danışmanlığı da yapan Taşar, 47 ve 48. hükümetlerde devlet bakanı olarak görev aldı. Mustafa Taşar, 53. hükümette Çevre Bakanlığı, 55. hükümette Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 57. Cumhuriyet Hükümeti'nde Turizm Bakanlığı görevlerinde bulundu.

Evli ve iki çocuk babası olan Taşar'ın, çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış makale ve incelemelerinin yanı sıra, ''1983'den 2000'li Yıllara Anavatan'', ''Siyasi Nükteler'', ''Refah Partisi Gerçeği'', ''Taşar Davası'', ''Milliyetçilik Muhafazakarlık Demokrasi'' ve ''Türkiye'nin Düşünce Gündemi'' adlı 6 kitabı bulunuyor.