BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.431,65
HABER /  POLİTİKA

Mustafa Sarıgül'ün hala umudu var

Parti kuracağını söylerken birden dümen kırıp Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Mustafa Sarıgül, Türkiye değişim hareketinin bitmediğini söyledi.

Abone ol

Parti kuracağını söylerken birden dümen kırıp Kılıçdaroğlu'na destek veren Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketinin bitmediğini söyledi. Acaba o da seçimleri mi bekliyor.

Vatan'a konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketinin bitmediğini, sadece Kılıçdaroğlu'nun rüzgarını kesmek istemediklerini söyledi.

İşte o röportajda ilgili bölüm;

Peki bir sorum daha olacak siyasete ilişkin... Türkiye Değişim Hareketi bitti mi?

Türkiye Değişim Hareketi niye bitsin! Bitmedi, desteğini Sayın Kılıçdaroğlu'na verdi. Türkiye Değişim Hareketi gönüllerdeki bir hareket, bu hareketin içinde yer alan binlerce insan var. Ama o günün şartlarında Kılıçdaroğlu bir rüzgâr alınca, biz o rüzgârı kesmek istemedik. Benim yurttaşlarımdan ricam CHP'ye destek vermeleri oldu...

Türkiye Değişim Hareketi bitmedi dediniz ama kadronuzdan CHP'ye geçenler olduğu gibi AKP'ye geçenler de oldu...

Bizim hareketimiz bir kitle hareketiydi. Kadromuzun yüzde 85'i sosyal demokratlardan oluşuyordu. Yüzde 15'in içinde ise farklı siyasi partilerden gelen arkadaşlarımız vardı. Öyle düşünün...

CHP'den yana tavrınızı koydunuz. Bu tavır değişebilir mi peki?

Devam ediyor.

Her şeye rağmen mi devam ediyor?

Her şeye rağmen değil elbette. Çünkü biz değişim istiyoruz, iktidar istiyoruz. O değişim ana muhalefette gerçekleşti, biz o değişimin önünü açmak istedik.