BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,06

Mustafa Sarıgül nereli eşi ve çocukları kimdir?

Mustafa Sarıgül aslen Erzincanlı, iki kez evlenip boşanan ünlü siyasetçinin 2 çocuğu bulunuyor. Peki Mustafa Sarıgül'ün ilk eşi ile ikinci eşi kimdir çocuklarının isimleri ne? İşte Sarıgül biyografisi;

Mustafa Sarıgül, 15 Kasım 1956 tarihinde Erzincan’ın İliç ilçesinde Güngören Köyü'nde doğmuştur. Annesi Ayşe Sarıgül, babası Hakkı Sarıgül’dür. Erzincan'dan ayrılan ailesi İstanbul'a göç edip Şişli'ye yerleşmiştir. 

Eğitimi
Erzincan’ın İliç ilçesindeki Güngören Köyü İlkokulu’nda eğitimine başlaşan Sarıgül, ailesinin İstanbul’a taşınması nedeniyle ilkokula İstanbul Şişli’deki Talatpaşa İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Daha sonra Şişli Ortaokulu ve Zincirlikuyu Yapı Teknik Lise'sine devam etti. Ardından Marmara Üniversitesi Eğitim Fakülte'sinden mezun oldu.

Mustafa Sarıgül'ün evlilikleri eşi kimdir? 
Mustafa Sarıgül iki kez evlenip boşandı. Sarıgül'ün ilk eşinin ismi Gülsüm Hülya Köksaloğlu'dur. Hülya Köksaloğlu 1980 yılında öldürülen milletvekili Abdurrahman Köksaloğlu'nun tek kızıydı. Bu evlilikten 1981 yılında Abdurrahman Emir Sarıgül adında bir oğlu oldu. 1985 senesinde eşi Hülya hanım vefat etti.  


Mustafa Sarıgül ikinci evliliğini 1993 yılında Aylin Kotil (d.1970) ile yaptı. Evlendiklerinde Sarıgül 36, Kotil ise 22 yaşındaydı. Kotil ile olan bu evliliği 2008 yılında boşanmayla noktalandı. Sarıgül'ün bu evlilikten Ömer (d.1993) adında bir erkek çocuğu var. 

Mustafa Sarıgül ile oğlu Emir Sarıgül

Çalışma yaşamı
Çalışma yaşamına Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğünde devam etti. Daha sonra Kamu görevinden ayrılarak ticaret yapmaya başladı.

Siyasi yaşamı
Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) listesinden TBMM 18. Dönem İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi.  İlk kez 1994'te aday olduğu; ancak kazanamadığı Şişli Belediye Başkanlığı'nı DSP adayı olarak katıldığı 1999 Yerel Seçimlerinde kazanarak Şişli Belediye Başkanı görevini üstlendi. 2002 yılında DSP'den istifa ederek İsmail Cem'in liderliğinde kurulan Yeni Türkiye Partisi'ne geçti. Ancak YTP'nin siyasi arenada bir varlık gösterememesi üzerine 2003'te YTP'den ayrılarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı.

CHP liderliğine soyunması
28 Mart 2004 yerel seçimlerinde CHP'den aday olduğu Şişli belediye başkanlığına kez seçildi. Bu seçimlerde aldığı yüzde 67'nin üzerindeki oy oranından cesaret alan Sarıgül, CHP liderliğine aday oldu. 29 Ocak 2005'te, Ankara'da yapılan 13. Olağanüstü CHP Kurultayı'nda Deniz Baykal'a karşı yenildi. 24 Mart 2005'te, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından “Kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiği” gerekçesiyle CHP'den ihraç edildi.

DSP'ye dönüşü
Sarıgül, Kasım 2008'de Demokratik Sol Parti'ye katıldı. 2009 Yerel Seçimleri'nde, bu sefer DSP'den, üçüncü kez Şişli belediye başkanlığına aday oldu. Sarıgül, bu seçimlerde yüzde 55 oranında oy alarak seçildi.

Temmuz 2009'da DSP'den istifa etmiştir. 2009 yılında Türkiye Değişim Hareketi'ni başlattı. Parti kurma planından vazgeçip 31 Ekim 2013 tarihinde CHP'ye katıldığını açıkladı. 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Sarıgül, başkanlığı AK Parti adayı Kadir Topbaş'a 7 puan farkla kaybetti. 23 Ocak 2019 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti ve DSP'den Şişli başkan adayı oldu.