BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Mustafa Sarıgül son anda vazgeçti!

CHP'de olağanüstü kurultaya kısa bir süre kala Mustafa Sarıgül, parti meclisi listesinde yer almaktan vazgeçti.

Abone ol

CHP’de 5-6 Eylül’de yapılacak olağanüstü kurultay öncesinde kulisler hızlandı. Kılıçdaroğlu’na destek veren Mustafa Sarıgül Parti Meclisi (PM) listesinde yer almaktan son anda vazgeçti. Sarıgül’ün bu kararında “delegeden çizik” yiyebileceği endişesinin etkili olduğu belirtiliyor.

KILIÇDAROĞLU TEKLİF ETTİ AMA...

Star gazetesinin haberine göre Kılıçdaroğlu’nun önceki akşam bir nikah nedeniyle gittiği İstanbul’da Sarıgül ve Hüsamettin Özkan ile de kısa bir görüşme yaptığı, PM üyeliği teklif ettiği Sarıgül’ün, PM’de yer almayı düşünmediğini söylediği belirtiliyor. Sarıgül dün yaptığı açıklamada kurultayda Kılıçdaroğlu’na tam destek vereceğini duyurdu.

SARIGÜL 2015'İ BEKLİYOR

Kulislerde ise Sarıgül’ün PM’den vazgeçmesinde, çarşaf listenin esas olması halinde delegeden çizik yiyebileceği endişesinin etkili olduğu iddia ediliyor. Sarıgül’ün, düşük oy alması halinde ‘güven kaybı’ algısı yaratılmasından çekindiği öne sürülüyor. Sarıgül’ün genel seçimlere kadar gelişmeleri dışarıdan izleyeceği, 2015 genel seçimlerinde milletvekili olmayı planladığı ve gelişmelere göre genel başkanlık yarışına katılabileceği ifade ediliyor.

Sarıgül’ün Kılıçdaroğlu’dan, kendisinin yerine kendisine yakın bazı isimlerin PM’ye alınmasını istediği de iddia ediliyor. Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın PM’ye girebileceği konuşuluyor.