BIST 9.569
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.473,69
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Özcan'ın kararları Gülen taraftarlarını çıldırttı

Fetullah Gülen'in veliahtı denilen Mustafa Özcan, örgütten dizginleri ele alınca kıyamet toptu. Aldığı bir dizi kararlar Gülen taraftarlarını isyan ettirdi. Gelişmeleri Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur aktardı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'deki iç çekişme su yüzüne çıktı. Gülen'den sonra örgütün lideri olarak gösterilen Mustafa Özcan, bir dizi radikal karar alınca Gülen taraftarlarının sözcüleri sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiriyor.

Gülen Vakfı'nın eski genel müdürü Ümit Akdemir'den aldığı bilgileri köşesinde paylaştığını yazan Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Dünya İmamlığını ele geçirmek istediğini savunan Mustafa Özcan'ın eylem planını ve ona yönelik tepkiyi aktardı:

MUSTAFA ÖZCAN’IN EYLEM PLANI VE KARARLARI
1) 45 yaş ve üstü “hizmet mensupları” tasfiye edilecek. Çünkü 45 yaş ve üzeri artık problem oluyor. Örgütün onlardan yararlanma ihtimali sıfır. Boşuna masraf çıkarıyorlar. Kendilerine iş bakmalılar. Hizmet artık onlar için iş kapısı değil.
2) Ülke İmamları yardım almak istiyorlarsa bundan böyle istişare toplantıları için Hocaefendi’nin (Fetullah Gülen’in) yanına gitmeyecekler. Çok isteyen yılda bir iki kez görmeye gider.
3) Giderleri kısmak için maliyeti yüksek okullar Türkiye Maarif Vakfı’na devredilmeli ve bu konuda sıkıntı çıkarılmamalı.

“ARTIK HOCAEFENDİ’Yİ YOK SAYALIM”
4) Artık herkes HOCAEFENDİ’Yİ YOK saysın. Zaten bugün var yarın yok. Eğer bunu bugünden itibaren yapmazsak, yarın gittiğinde toparlayamayız.
5) 10 bin yeni eleman eğitilerek (Not: CIA tarafından) Türkiye’deki yapılandırma güçlendirilecek. Eskilerde iş kalmadı. 45 yaş üzeriyle yürümemiz mümkün değil.
6) Şimdi Türkiye’deki süreci eleştirmenin anlamı yok, sabırla bekleyelim.

Kaynak Holding kimin sahibi Mustafa Özcan kimdir?

Mehmet Görmez'in ifşası Mustafa Özcan detayı bomba!

KARARLAR FETULLAH TARAFTARLARINI ÇILDIRTTI
Bu kararları duyan Fetullah taraftarları, Özcan ve ekibine müthiş tepki gösterdi. Hepsi birden “Hocaefendisiz bu iş olmaz” diye Mustafa Özcan’a saldırmaya başladı. Şimdi bir ağızdan Mustafa Özcan ve ekibinin kararlarını teslimiyetçilik, hatta ihanet olarak nitelendiriyorlar.
Fetullah taraftarlarının sözcüsü Halit Esendir’in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım bu çatışma hâlini çok net biçimde anlatmakta:
“Gerçek şu ki şimdi eleştirmeyin diyenler genelde Türkiye sürecinde aktif icrada olan her seviyedeki kişilerdir. Aslında bu abilerimiz icradan çekilip, süreçten ders çıkartıp nasih olarak yollarına devam etmelilerdi. Ama şimdi de dünyadaki hizmeti dizayn etmeye çalışmaları doğru değildir. Süreçte ortaya çıkan herkesin köprü trafiğindeki işportacılara benzetilmesi doğru değil. Bazı kahramanlar böyle zor süreçlerde ortaya çıkar. Zor süreçlerde de iyi gün kahramanları! kaybolur.”

Fuat Uğur'un yazısının tamamı