BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,85
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Koç'un adı bile bilinmeyen annesi albümde bile yok!

Mustafa Koç'un ölümü sonrası yanıtı en çok merak edilen konu Mustafa Koç'un annesi kim oldu. Bu merakın nedeni ise Mustafa Koç'un annesi Çiğdem Simavi'nin adının aile albümlerinde bile yer almamasında yatıyor.

Abone ol

Mustafa Koç'un annesi Çiğdem Simavi kim?

Mustafa Koç'un annesi Çiğdem Simavi'nin asıl adı Çiğdem Meseretçioğlu. 

1957 yılında Rahmi Koç ile evlenen Çiğdem Meserretçioğlu'nun bu evlilikten 3 çocuğu oldu. 1960'da Mustafa Koç, 1962'de Ömer Koç, 1967 ise Ali Koç dünyaya geldi. 

Rahmi Koç ve Çiğdem Meserretçioğlu tam tarihi bilinmemekle birlikte 1970'lerde boşandı.

Öyle ki boşanmanın haberi dahi yapılamadı. Rivayetlere göre dönemin gazeteleri boşanma haberini Rahmi Koç'tan korkularından yayınlayamamış.

Çiftin neden boşandığı ise hep bir aile sırrı olarak kalmış.

Mustafa Koç'un annesi Çiğdem Simavi kimdir
2012 yılında Haldun-Çiğdem Simavi çiftinin kurduğu şirketin açılış etkinliği

MUSTAFA KOÇ'UN ANNESİ AİLE ALBÜMÜNDEN BİLE ÇIKARILDI

Boşanma sonrası iddialara göre Rahmi Koç eski eşi Çiğdem Hanım'ı aile albümlerinden bile çıkarttırdı. O günden sonra hiç bir yerde eski eşi çocuklarıyla bile birlikte anılmadı.

BOŞANMA SONRASI HÜRRİYET'İ ALDIRDI İDDİASI

25 Haziran 2015'te yaşamını yitiren duayen gazeteci Cüneyt Arcayürek'in geçmişte aktardıklarına göre Rahmi Koç ile Çiğdem Meserretçioğlu'nun boşandığı Vehbi Koç bir gazetelerinin olmamasından dolayı hayıflanmış. Bir diğer iddia ise Vehbi Koç'un bu isyanı üzerine Aydın Doğan'a Hürriyet ve Milliyet'i aldırdığı yönünde. 

ÇİĞDEM MESERRETÇİOĞLU ÇİĞDEM SİMAVİ OLUYOR

Rahmi Koç'tan ayrılan Çiğdem Hanım bir süre sonra Haldun Simavi ile evleniyor ve Simavi soyadını alıyor. Haldun Simavi ise Türk basının duayen ismi Sedat Simavi'nin büyük oğludur. Babası Sedat Simavi'nin ölümü sonrası 1953'te kardeşi Erol Simavi'yle birlikte Hürriyet gazetesinin yönetimini üstlendi. 

Çiğdem Simavi kimdir Rahmi Koç'tan neden boşandı

GAZETE AYDIN DOĞAN'IN OLDU

Yıllar sonra Simavi kardeşler önce 1993 yılında Hürriyet'in yüzde 25'lik hissesisini Erol Aksoy'a sattı. Geri kalan hisseleri ise 1994 yılında Aydın Doğan'a satarak medya sektöründen çekildiler.

MUSTAFA KOÇ'UN ANNESİ ÖLÜM HABERİNİ NASIL ALDI?

Mustafa Koç'un ölüm haberini annesi Çiğdem Simavi diğer oğulları Ömer ve Ali'den öğrendi. Genç yaşta abilerini kaybetmenin üzüntüsü ile yıkılan Ali ve Ömer Koç metanetli davranarak anneleri Çiğdem Simavi'ye ölüm haberini verdi.

Kültür ve Sanat Varlıkları Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın (KÜSAV) Başkanlığı görevini de yürüten Çiğdem Simavi, en son dünyaca ünlü Uzakdoğulu mücevher firması ‘Lotus L’art de Vivre’in tasarımlarını İstanbul'da sergilerken görüntülenmişti. Geleneksel hale gelen davet, Çiğdem Hanım’ın gelini Caroline Koç’un ortağı olduğu Haremlique’in Zorlu Center’daki mağazasında gerçekleşmişti.