BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,47
ALTIN 2.489,38
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Mustafa Kamalak'a saldırı

Gezi Parkı gösterilerine destek çıkan bir grup avukat, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'a saldırdı.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ankara Adliyesi önünde polis şiddetini protesto eden avukatların tepkisiyle karşılaştı.

Avukatların yaptığı açıklamanın ardından konuşma yapmak isteyen Kamalak’ı diğer avukatlar ‘provokatör’ diyerek konuşturmak istemedi.

Ankara Barosu’na kayıtlı bazı avukatlar, Taksim Gezi Parkı protestoları kapsamında polisin orantısız şiddet uyguladığı gerekçesiyle Ankara Adliyesi önünde toplandı. Polisin tavrını protesto eden avukatların eylemine Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da eşi Zübeyde Kamalak ile birlikte katıldı.

baro.jpg
Avukatlar Kamalak'ı provokatörlükle suçladılar

Ankara Adliyesi önünde gerçekleşen protesto eyleminde Ankara Baro Başkanvekili Sema Aksoy bir konuşma yaptı. Konuşması sırasında polis şiddetini eleştiren Aksoy, polis şiddetinde avukatların da zarar gördüğünü belirtti.
"HALKTAN YANA OL"

Sema Aksoy’un açıklamasının ardından ise kendisi de Avukat olan Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak söz almak istedi.

KONUŞTURMAK İSTEMEDİLER

Bu sırada protestoya katılan diğer avukatlar Kamalak’ı konuşturmak istemedi. Kamalak’ı ‘provokatörlük’ ile suçlayan avukatlar, Kamalak için “Provokasyon yapıyorsun, halktan yana ol. Sen ne biçim avukatsın, siyasi kimliğini bırak da gel” şeklinde sözler sarf etti.

Protestolar arasında konuşmaya çalışan Kamalak ise, eşi Zübeyde Kamalak’ın başörtülü olduğu gerekçesiyle çektiği sıkıntıları da gündeme getirmeye çalışarak, polis şiddetini de onaylamadıklarını söyledi. Kamalak, yaşanan olaylar da herkesin yasalara bağlı kalması gerektiğine vurgu yaptı.

Kamalak açıklama yaparken avukatların protestosu da sürdü. Bir ara ise avukatlar Kamalak’a karanfil verdi. Avukatların biber gazı kapsüllerinden yere ‘adalet istiyoruz’ şeklinde yazı yazdıkları da görülürken, Kamalak’a tepki gösterilmesinin dışında eylem sorunsuz bir şekilde sona erdi.