BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.423,80
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Mustafa Kamalak: Ciddi ihbarlar alıyoruz

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, FETÖ ile mücadeleyle ilgili hükümete uyarılarda bulundu.

Abone ol

FETÖ ile mücadelede ortaya çıkan mağduriyetler, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın gündeminde.

Kamalak, "Paralelle mücadele ediyoruz diye tam tersine paralelcilerin korunduğu, buna karşılık paralelle hiçbir ilgisi bulunmayanların tasfiye edildiği konusunda ciddi ihbarlar alıyoruz." dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendrimelerde bulundu.

ATILANLAR NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildiren Kamalak, "Sürecin ne kadar sağlıklı yürütüldüğü konusunda bütün toplum gibi bizim de endişelerimiz var. Üstelik bu endişelerimiz giderek artıyor." dedi. Her gün yüzlerce telefon aldıklarını söyleyen Kamalak, "FETÖ'cü" diye işten atılanların listelerinin neye göre belirlendiğini merak ettiklerini dile getirdi. 

KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANMAMALI

Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Gerçekten çok ciddi iddialar var. Öyle ki paralelle mücadele ediyoruz diye tam tersine paralelcilerin korunduğu, buna karşılık, paralelle hiçbir ilgisi bulunmayanların tasfiye edildiği konusunda ciddi ihbarlar alıyoruz. Burada Ergenekon'da, Balyoz'da yapılan hataya düşülmemeli. Suçlunun yanında masum da cezalandırılmamalı, kurunun yanında yaş da yanmamalı. 

 PARALEL, ÜÇGEN, KARE

Biz, Saadet Partisi olarak, ordunun içindeki cuntacıların temizlenmesi konusunda bütün gücümüzle, bütün yüreğimizle devletimizin yanındayız. Paralel, üçgen, kare, KOZ'cu, KÖZ'cü… Biz, yargının, emniyetin, her türlü çeteleşmeden arındırılması konusunda bütün gücümüzle devletimizin yanındayız. Devletine kumpas kuran, milletine kurşun sıkan, Meclis'i bombalayan her hainin, her türlü yapının en ağır şekilde cezalandırılması konusunda bütün desteğimizle devletimizin yanındayız."

Kamalak, OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle insanların savunma haklarının ellerinden alınmaması gerektiğine de işaret etti.

ÇÖZÜM MİLLİ GÖRÜŞ'TE

Terörün can yakmaya devam ettiğini, Hakkari, Van ve Çukurca'da sadece bir günde 21 şehit verildiğini, Fırat Kalkanı operasyonunda da 4 askerin şehit olduğunu ifade eden Kamalak, "Bütün şehitlerimiz, ülke olarak karşı karşıya bulunduğumuz ihanetin boyutunu gözler önüne sermektedir." diye konuştu.  

Kamalak, şunları kaydetti:

"Maalesef terör son 30 yılda karşılaştığımız en derin problemlerden biridir ve her geçen gün daha da büyüyerek ülkemizin, milletimizin başına bela olmaya devam etmektedir. Çünkü bu tür derin meseleler 1 yıllık, 2 yıllık geçici yaklaşımlarla, pansuman tedbirlerle çözülemez. Tam tersine, uzun vadeli politikalar ve istikrarlı bir duruş gerektirir. 

30 yıllık tecrübe açıkça göstermiştir ki teröre karşı sadece silahla mücadele yetmiyor hatta problemi daha da karmaşık hale getiriyor. Meseleyi kalıcı olarak ortadan kaldırmanın yolu ise bataklığı kurutmaktır. Terörü besleyen sosyal, kültürel ve ekonomik sebepleri de ortadan kaldırmaktır." 

Kamalak, sorunların çözümünün Milli Görüş'te olduğunu söyleyerek, Türkiye'de sadece bölgesel değil aynı zamanda topyekün bir kalkınma seferberliğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.