BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.493,98
GÜNCEL

Mustafa Destici'den HDP'lileri çok kızdıracak sözler! HDP'yi kapatın

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP'lileri çok kızdıracak açıklamalarda bulundu. Destici, 'HDP'nin terör örgütünün partisi olduğu gerçeğinin üzerini örtmemek gerek. Bize göre aslında HDP'nin, BDP'nin, PKK'nın partilerinin kapatılması lazım' dedi.

AK Parti listesinden milletvekili adayı olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP’yle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Destici, "HDP'nin terör örgütünün partisi olduğu gerçeğinin üzerini örtmemek gerek. HDP, Kandil'in, bebek katili Öcalan'ın partisidir. Vatandaşın bunu bilmesi lazım. HDP Marksist Leninist bir partidir. Bu milletin inancına, kültürüne karşı olan bir partidir. Esasen HDP'nin kapatılması gerek, ancak hukuken PKK'nın partisi olduğunun ispatlanmasıyla bu mümkün olabilir. Bu, YSK'nın meselesi değil, bu Yargıtay Başsavcılığı'nın ve Anayasa Mahkemesi'nin meselesi. Tabii bize göre aslında HDP'nin, BDP'nin, PKK'nın partilerinin kapatılması lazım.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE DİREKT İLGİLİLER: Çünkü terör örgütüyle direkt ilintililer. Direkt aralarında bağ var. Biz de tabii partilerin kapatılmasına ilkesel olarak karşı olduğumuzu ifade ettik. Bence parti içinde suçu işleyenlerin bu işin bedelini ödemesi lazım ama burada durum farklı. Yani burada organizasyon tamamen PKK'ya ait. Bunun da hukuken ispatlanması lazım. Hukuken ispatlandıktan sonra kapatılması da doğru olabilir" dedi. Destici “Kürtlerin sadece HDP'ye oy vereceği değerlendirmesini doğru bulmuyorum. HDP'nin PKK'nın partisi olduğu çok açık ve net. Dolayısıyla ben Kürt kardeşlerimizin PKK'yı değil, Cumhur İttifakı'nı tercih edeceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

HDP BARAJI AŞSIN AŞMASIN CUMHUR İTTİFAKI MECLİS’TE:  Mustafa Destici, en az 3 Büyük Birlik Partili adayın milletvekili seçileceğine inandığını söyleyerek, "HDP barajı aşsın aşmasın Cumhur İttifakı Meclis'te çoğunluğu sağlar. Cumhurbaşkanı ve Meclis çoğunluğu farklı ittifaklarda olsa bile erken seçim ihtimali görmüyorum. Seçimden hemen sonra erken seçim ihtimalini 2 şekilde görmüyorum. Birincisi zaten seçimi Cumhur İttifakı'nın hem Meclis'te hem Cumhurbaşkanlığı'nda kazanacağı için görmüyorum. İkincisi de çok düşük ihtimal ama velev ki öyle olsa, orada da ben Cumhurbaşkanı'nın Mecliste bir uzlaşma arayacağını ve neticede bu uzlaşmanın da bulunabileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Sitene Ekle