BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Mustafa Destici AK Parti'ye saydırdı

BBP lideri Mustafa Destici, TGRT Haber'de Hadi Özışık'ın sorularını cevaplıyor.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'nin PKK ve BDP'nin işbirliğiyle hazırlandığını iddia etti.

Hükümet ve BDP arasındaki kavgayı ise "danışıklı dövüş" olarak nitelendiren Destici, seçim barajıyla ilgili düzenlemenin BDP'nin dışında kimsenin yararına olmayacağını savundu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber'de usta gazeteci Hadi Özışık'ın sorularını cevapladı. Özışık'ın Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'yle ilgili BBP'nin tavrını sorması üzerine Destici, paketin BDP- PKK işbirliğiyle hazırlandığını iddia etti.

"ARALARINDAKİ KAVGA DANIŞIKLI DÖVÜŞTÜR"

Taraflar arasındaki restleşmenin samimi olmadığını ve bilgi dahilinde gerçekleştiğini ileri süren Destici, paketin BDP'nin bilgisi dahilinde hazırlandığını söyledi. Destici canlı yayında şunları söyledi:

"Restleşmenin samimi olmadığını düşünüyorum. Bilgi dahilinde bir restleşmedir. Bu BDP ile hükümet arasındaki bir anlaşmadır. Paketin yarısı PKK'nın müzakereleri sonucunda belirlenmiştir. Örneğin, pakette yer alan baraj konusu. Hükümet daha önceki açıklamalarında, barajın düşmesi halinde PKK'nın yararlanacağını deklare etmiştir. Şimdi ne oldu da bu şekilde bir düzenlemeye gidilmiştir. Bu tamamen BDP'nin talebi olarak pakete girmiştir. Siyaset bilimciler ve araştırmacılar bu konuda hem fikirdir."

DEVLETİN PARASI PKK'YA

Barajın yüzde 5 düzeyine indirilmesi ve "daraltılmış bölge" uygulanması halinde, BDP'nin hazine yardımı olarak Meclis'te daha fazla milletvekili sahip olacağını iddia eden BBP lideri, bu konuda hazırladıkları teklifi MHP, CHP ve AK Parti'ye ilettiklerini anlattı. Barajın tamamen kalkması gerektiğini söyleyen Destici, "Hükümetin Türkiye Cumhuriyeti'nin AK Parti iktidarını devam ettirmek için kurulduğunu sanıyor" diye konuştu. Koalisyonlardan korkulmaması gerektiğini de söyleyen Destici şunları ifade etti:

"Türkiye Cumhuriyeti AK Parti iktidarını devam ettirmek için kurulan bir devlet değildir. Ne demek ülke koalisyonlarla yönetilir böyle bir açıklama olur mu? Hükümetin açıklamaları bu konuda şaka gibidir. Siyasi istikrar illa tek parti iktidarıyla sağlanmaz. Almanya ve Fransa örnekleri vardır. Bu ülkeler tek partiyle mi yönetiliyor. Önemli olan şey eğer sizin iddianız varsa demokrasiyi tabana yaymanızdır. 2002 seçimlerine bakınız. Halkın büyük çoğunluğu ne yazık ki Meclis'te temsil edilememiş, iktidar partisi bu baraj sayesinde Meclis çoğunluğuna sahip olmuştur. Eğer tek parti iktidarı istiyorsanız o zaman barajı yükseltin tek parti olsun Meclis'te."

HAKAN FİDAN OLAYLARI

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın bir çok konuda kötü sınav verdiğini söyleyen Destici, bir istihbarat sorumlusunun bu kadar gündemde olmasının ve hedef haline getirilmesinin doğru olmadığını kaydetti. Programda, hükümet üyelerinin açıklama yaparak Hakan Fidan'ı savunmaya muhtaç bir konuma düşürdüğünü söyleyen Destici, "Oslo ve Reyhanlı gibi bir ayıp ortadayken iddia edildiği gibi bir başarının sorgulanması gerekir" diye konuştu.