BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Mustafa Balbay'ın makamında böcek

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın TBMM'deki odasından dinleme cihazı sinyali alındı.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "partisinin İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın odasından dinleme cihazı sinyali alındığı" iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gök, "Geçici Meclis Başkanımıza da durumu arz edeceğim. Bu konuyla ilgili bilgi vereceğim ve tabloyu anlatacağım. Bir genel aramayı da tüm milletvekillerimiz adına isteyeceğim" dedi.

Gök, Meclis'teki odasından dinleme cihazı sinyal geldiği iddiasıyla detaylı arama yapılması başvurusunda bulunan Balbay'ı ziyaret etti.

Balbay, üç gün önce yerleştiği Yeni Halkla İlişkiler Binası'ndaki 6050 numaralı odasında dinleme cihazına karşı tarama yapıldığını daha önce eski AK Parti Milletvekili Hüseyin Çelik tarafından kullanılan odadaki Atatürk tablosunun çerçeve bölümünden sinyal alındığını anlattı. Bunun üzerine detaylı inceleme yapılması amacıyla Meclis Başkanlığına başvurduğunu kaydeden Balbay, "Bizim telefonları dinliyorlar. Bunu zaten biliyoruz. Anlaşılan odayı da dinliyorlar. Umudumuzu bir gün sözümüzü de dinleyecekler" dedi.

Sinyal alınan tabloyu Gök'e gösteren Balbay, odanın giriş bölümünde bilgisayarların olduğu alandan da sinyal alındığını aktardı. Balbay, "25. Dönem'in daha demokratik daha güvenli olduğuna inanıyorum. Ama bu tür soru işaretlerinin de olmamasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

-"Olayın takipçisi olacağız"

Gök de Balbay'a geçmiş olsun dileğinde bulunmak üzere geldiğini belirterek, Balbay'ın geçmişte yasa dışı dinlemeler nedeniyle mağdur edilmiş bir kişi olduğunun altını çizdi.

Odada dinleme cihazı olduğunun tespit edilmesi durumunda, bunun ne Balbay ne de odanın daha önceki sahibi Hüseyin Çelik açısından kabul edilebilir bir durum olmadığının altını çizen Gök, CHP Grubu olarak olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Gök, "Olay sadece sizinle mi sınırlı yoksa diğer milletvekillerine de sirayet eder tarzda mı, araştırmasını yapacağız. Bu durumu engellemek açısından elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Genel bir tarama talebiniz olacak mı?" sorusuna Gök, "Geçici Meclis Başkanımıza da durumu arz edeceğim. Bu konuyla ilgili bilgi vereceğim ve tabloyu anlatacağım. Bir genel aramayı da tüm milletvekillerimiz adına isteyeceğim. Bu bütün partiler açısından da söz konusu" karşılığını verdi.