BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Mustafa Akış'tan Kılıçdaroğlu'na bakkal cevabı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni anayasayla ilgili eleştirilerine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış'tan cevap geldi. İşte twitter'da binlerce kişinin paylaştığı o tweet;

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilme yaşını 18'e indiren yeni anayasayla ilgili eleştirilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Mustafa Akış'tan cevap geldi. Akış, Kılıçdaroğlu'nun "Bakkalın, işçinin 18 yaşındaki çocuğunu milletvekili yapamazlar" sözlerine "Bakkal çocuğuydum, 28 yaşında Konya'dan milletvekili oldum" sözleriyle cevap verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP grup toplantısındaki sözleri yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Akış, Kılıçdaroğlu'nun gruptaki sözlerini paylaşarak, milletvekili seçildiği yaşı ve babasının mesleğini paylaştı.

"BAKKAL ÇOCUĞUYDUM, MİLLETVEKİLİ OLDUM"

Kılıçdaroğlu'nun "Bakkalın 18 yaşındaki çocuğunu milletvekili yapmazlar" eleştirilerine cevap veren Akış, babasının mesleğinin bakkal olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun sözlerine aksine 28 yaşında milletvekili seçildiğini söyledi. İşte Akış'ın o tweeti;

KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle ilgili olarak grup toplantısında, anayasa düzenlemesini eleştirmiş ve şöyle konuşmuştu:

"Kendi çocukları için istiyorlar. Bakkalın 18 yaşındaki çocuğu milletvekili olacak mı? Hayır. Manavın, çiftçinin 18 yaşındaki çocuğu milletvekili olacak mı? Hayır. İşçinin 18 yaşındaki çocuğu milletvekili olacak mı?"