BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  GÜNCEL

Muş'ta PKK'ya büyük operasyon!

Muş-Diyarbakır Kulp yolu demir bloklarla tamamen ulaşıma kapatılırken bölgede büyük operasyon başladı.

Abone ol

Muş Valiliğince sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Kayalısu köyü kırsalında PKK'ya yönelik operasyon başlatıldı. Muş-Diyarbakır Kulp yolu ise demir bloklarla tamamen ulaşıma kapatıldı. Terörist tehdidi ve saldırılarından korunma amacıyla yüksek tepelere askeri birlikler yerleştirildi.

Alınan bilgiye göre, valiliğin, "5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince, merkeze bağlı Kayalısu köyünde, Örtülü, Buğdaylı, Yılmaz, Dalakulig, Yıldızlı, Büyükler, Malaali, Breş, Licik ve Geliyahacike mahallelerinde, 22 Haziran'da 00.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiği" duyurusunun ardından teröristlere yönelik hava destekli operasyona başlandı.

Çok sayıda zırhlı aracın sevk edildiği bölgede operasyonlara geçici köy korucuları da destek veriyor. Valilik, operasyonun yürütüleceği bölgelerde sivillerin zarar görmemesi için söz konusu yasağa uyulmasının halkın can ve mal güvenliği yönünden önem arz ettiğini duyurmuştu.

Bu arada, güvenlik önlemleri kapsamında araç trafiğine kapatılan Muş-Diyarbakır-Kulp karayoluna demir bloklar yerleştirildi. 

Terörist tehdidi ve saldırılarından korunma amacıyla yüksek tepelere ise askeri birlikler yerleştirildi.

Öte yandan Muş ve Diyarbakır’dan gelen vatandaşlar ise yolun ulaşıma kapatılması nedeniyle araçlarıyla tekrar geldikleri yönlere geri dönmek zorunda kaldılar.