BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL

Muş'ta PKK cenazesinde olaylar çıktı

Terör örgütü içerisindeki iç hesaplaşmada öldürülen PKK'lının Varto'daki cenaze töreninde olaylar çıktı.

Abone ol
Terör örgütü PKK'nın Bingöl'de iç hesaplaşma sonucu öldürdüğü teröristi Muş'un Varto ilçesine getirmek isteyen grup, kendilerine izin verilmeyince Varto-Bulanık karayolunu ulaşıma kapattı. Grup, güvenlik önlemi alan askere de taşlarla saldırdı.
 
PKK tarafından 4 ay önce iç hesaplaşma sonucu infaz edilen  teröristin cenazesini muş'un Varto ilçesine getirmek isteyen grup, izin  verilmeyince Varto-Bulanık karayolunu trafiğe kapattı. Gruptakiler, güvenlik  önlemi alan askerlere de taşlı saldırıda bulundu.

526.jpg 
 
Muş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 23 Ocak 2015 tarihinde  Erzurum'da terör örgütü PKK mensupları tarafından iç hesaplaşma sebebi ile  öldürülen örgüt mensubu Fehmi Yılmaz'ın cenazesinin bugün Sabah saatlerinde  Bingöl'den Muş'a getirildiği bildirildi. HDPli vekil ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu bir grup  tarafından 09.00 sıralarında cenazenin Muş'a getirildiği anımsatılan açıklamada,  şöyle denildi:
 
"Grubun, cenaze sahibinin köyünde (Bulanık-Bostancılar) cami ve mezar  bulunduğu halde ısrarla Bulanık ilçe merkezinde cenaze merasimi yapma isteği,  geçmişte meydana gelen benzer olaylar (cenazelerde siyasi amaçlı şov yapılması,  tabutun cadde ve sokaklarda gezdirilmesi) dikkate alınarak, cenaze Bulanık ilçe  merkezimize alınmamış, yol ayrımından cenaze sahibinin köyüne yönlendirilmiştir.  Ancak söz konusu grup, cenazeyi köyüne defin etmeyerek Varto ilçesi dağlık kesiminde bulunan (Kolan Köyü mevkii) ve terör örgütü tarafından oluşturulan  sözde mezarlığa defnetmek için ısrar etmiştir. Söz konusu talep, Bakanlığımız  İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 18 Temmuz 2013 tarihli ve 3805 sayılı 'Mezarlık  Alanları Dışında Defin Yasağı' konulu genelge gereğince grubun talebi  reddedilerek, konu hakkında yasal işlem ve müdahale yapılacağı gruba  bildirilmiştir."

555f86baa781b61ae8020030.jpg