BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,71
ALTIN 2.509,76
HABER /  GÜNCEL

Mussollini, Hitler döneminde yaşanmadı!

Ahmet Şık'ın kitabını basacak yayınevine yapılan polis baskını CHP'li Tanrıkulu'nu isyan ettirdi

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Ne Hitler, ne Musollini faşizminde bile, bir kitap daha yayınlanmadan suçlu ilan edilmemiştir. AKP dünyada ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor" dedi.

Gazeteci Ahmet Şık'ın tutuklanmasının ardından Şık'ın İmamın Ordusu kitabını basacak olan İthaki Yayınevi'ne yapılan polis baskını CHP'li İNsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'nun tepkisini çekti. Yazılı bir açıklama yapan Tanrıkulu, "AKP iktidarının 9 yıllık başarısı Türkiye'yi fiili olarak olağanüstü hal rejimine sokmasıdır" diyerek baskınla ilgili şunları söyledi:

"Ahmet Şık'ın neden tutuklandığı ortaya çıkmaya başladı. Bütün gerçekler ortada, yaşanan hukuksuzlukların AKP'ye destek vermeye devam eden çevrelerce artık görülmesi gerekir. Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanmaları ile başlayan süreç ile birlikte Türkiye'de hukuki güvenlik hakkının ayaklar altında olduğu tüm çıplaklığı ile ortaya çıkmıştı. İnsanlık tarihinde faşizm dönemlerin de yaşananlar AKP iktidarında yaşanmaya başlanmıştır.

Ne Hitler, ne Musollini faşizminde bile, bir kitap daha yayınlanmadan suçlu ilan edilmemiştir. AKP dünyada ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Türkiye'de 12 Eylül Cuntasının uygulamaları hatırlatan görüntüler artık canlı yayınlar ile hafızalara kazınmaktadır. 9 yıllık AKP iktidarının özeti bütün Türkiye'yi Olağanüstü Hal rejimi yönetme başarı kazanmış olmalarıdır. Bunu tarihe not olarak düşüyoruz."