BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.429,70

Müslümanların derin uykusu: Kudüs

Müslümanların derin uykusu: Kudüs

İslam ülkelerinin neden sürekli namlunun ucunda olduğunu açıklayan sözü 21 Ağustos 1969’da dönemin başbakanı Golda Meir söylemiş.

Müslümanların derin uykusu: Kudüs

İNTERNETHABER-ÖZEL / İslam ülkelerinin neden sürekli namlunun ucunda olduğunu açıklayan net cümle belkide budur; UYUYAN BİR ÜMMET! Bazı sözler vardır ki insanın belkide tüm ülkenin kaderini belirler. İşte bu sözde Kudüs'ün kaderini değiştirdi. Hem de kötü anlamda... Filistinliler, o günden beri sürekli olarak İsrail işgaline magruz kaldı ve bugün kendi ülkesinde göçmen hayatı yaşayan bir azınlık olarak yaşamlarını sürdürüyor.

Müslümanların derin uykusu: Kudüs

21 Ağustos 1969’da Mescidi Aksa’yı yakma girişiminden sonra o günkü İsrail Başbakanı Golda Meir, şunları söyledi: “O gece, sabaha kadar korkudan uyuyamadım. Zannediyordum ki; Müslümanlar dört bir taraftan İsrail’e girecekler. Lakin sabah oldu ve korkulan olmadı. İşte o zaman idrak ettim ki:’’ ‘’BİZ DİLEDİĞİMİZİ YAPABİLİRİZ, ZİRA BU ÜMMET UYUYAN BİR ÜMMETTİR.’’

Müslümanların derin uykusu: Kudüs

MÜSLÜMANLARIN SESSİZLİĞİ İSRAİL'İ CESARETLENDİRİYOR Cılız tepkilerden fazlasının gelmemesi İsrail’in bölgedeki baskı ve işgalini bir adım ileri taşımasında büyük bir rol oynuyor… İslam dünyasının bu tavrını anlamak içinse yaşananlara yakından bakmak gerekiyor.

Müslümanların derin uykusu: Kudüs

1948-1973: FİLİSTİN'E DESTEK DÖNEMİ İsrail’in kurulduğu günden bu yana Filistin’de yaşananlar bütün Müslüman ülkelerin gündeminde yer alıyor. Nitekim İsrail’in kurulduğu 1948 yılında Arap ülkeleri ile İsrail arasında savaş yaşanmış ve bu dönemde Kudüs İsrail tarafından işgal edilmiş. Benzer savaşlar 1967 ve 1973’te de yaşanmış. Bu dönemlerde ABD başta olmak üzere birçok Batılı ülke tarafından desteklenen İsrail, Arap ülkelerini yenilgiye uğrattığı gibi Doğu Kudüs’ü de fiili olarak işgal etti.