BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.294,57
HABER /  DÜNYA

Müslümanları böyle yakmışlar (video)

Myanmar’ın Mandalay bölgesinde Müslümanlara karşı meydana gelen şiddet olaylarını güvenlik güçlerinin izlemekle yetindiği ortaya çıktı.

Abone ol

Müslümanlara ait iş yerlerine polislerin gözü önünde yapılan saldırı ile evlerin ateşe verilmesi kameralara yansıdı.

Budistler ve azınlıktaki Müslümanlar arasında geçtiğimiz ay çıkan çatışmalarda en az 43 kişinin öldüğü Meiktila kentinde yaşanan saldırıların görüntüleri ilk kez yayınlandı.

NE VARSA PARÇALADILAR

Müslümanlara ait dükkanları hedef alan öfkeli Budist kalabalık, binayı yağmalayıp eşyalara zarar verdi. Ellerindeki sopalarla ortalığı savaş alanına çeviren saldırganlar, Myanmar polislerinin bakışları altında yıkım ve hasara yol açtı. Kalabalığın arasında Budist rahiplerin de olması dikkat çekti.

Mandalay bölgesinde çekilen diğer görüntülerde ise Müslümanların yaşadığı köylerde evlerin üzerinden yükselen alevler ve duman görülüyor. Yakılarak öldürülmüş Müslümanların cesetleri göze çarpıyor.

Ülkenin Rakhine (Arakan) eyaletinde geçtiğimiz yılın Haziran ayında Müslümanlara karşı şiddet olayları patlak vermiş, taraflar arasında çatışmalar başlamıştı. Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Meiktila kentindeki olaylar üzerine Myanmar hükümetine Müslüman topluluklara yönelik saldırıları sona erdirmek için kararlı şekilde eyleme geçmesi çağrısında bulunmuştu. Arakan eyaletinde Müslüman ve Budist gruplar arasında çıkan çatışmalar, çok sayıda kişinin ölümüne, yaklaşık 10 bin kişinin de evlerini terk etmek zorunda kalmasına yol açtı.