BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  DÜNYA

Müslümanlar kilisede namaz kıldı

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir kilisede müslümanlar cemaatle namaz kıldı. Kilisenin papazı sert bir şekilde eleştriliyor.

Abone ol

İngiltere'nin başkenti Londra'daki bir kilisede, Müslümanlar cemaatle namaz kıldı. Namazı bir kadın kıldırırken, kilisenin papazı ise böyle bir ibadete izin verdiği ve gruba İncil'den ayetler okurken Allah ifadesini kullandığı gerekçesiyle sert eleştirilere maruz kaldı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, Londra'nın Waterloo semtindeki St John's protestan kilisesi ilk kez bir Müslüman ibadetine mekan oldu.

Kilisenin papazı Giles Goddard geçtiğimiz cumartesi yapılan ibadeti "çok dokunaklı" olarak nitelendirirken bu davranışın, insanlara kiliselerin bir ibadet yeri olduğunu teklif etme isteğinin ifadesini olduğunu söyledi.

Ancak papaz Goddard'ın bu davranışı kilise kanunundaki "protestan kilisesi doktirininden uzaklaşılamaz" maddesi gereği proteston rahiplerince sert bir dille eleştirildi.

KADIN KILDIRDI

Goddard, kadınların da erkekler gibi namaz kıldırabileceklerini savunan Kapsamlı Cami Girişimi grubunun kendisine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde böyle bir ibadet yapmak için izin istediğini ve kendisinin buna izin verdiğini ancak bu talebin, tartışmalı bir konuya dönüşeceğini tahmin etmediğini söyledi.

AYNI TANRIYA İNANIYORUZ

Goddard, gazeteye "protesto kilisesi olarak insanların ibadet yapmalarına olanak sağlamamız gerekiyor. Bir toplum merkezine gitmeleri gerekirdi, ancak kilisede olmaları hoşlarına gitti. Gerçekten kilisede ağırlanmaktan memnun kaldılar. Çok etkileyiciydi. Sonuçta aynı tanrı. Aynı geleneği paylaşıyoruz" diye konuştu.

Okunan ezanın ardından, bir kadının kıldırdığı namaz sonrasında papaz Goddard, İncil'den okuduğu ayette Müslümanların kullandığı Allah ifadesini kullandı.

Goddard'ın bu davranışı ise çevredeki diğer kilise papazları tarafından eleştirildi. Londra'nın güneyindeki New Malden kilisesi papazı Stephen Kuhrt, bu hareketin tamamen yasadışı olduğunu savunarak böyle bir olayın bir camide asla olamayacağını söyledi. Wimbledon kilisesinin papazı ise, böyle bir davranışın Hristiyanlar için hakaret olduğunu savundu.