BIST 9.770
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.432,25
HABER /  GÜNCEL

Müslümanlar helalinden zengin olamaz!

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık Helal kazanç kavramının yanlış olduğunu bu sözlerle açıkladı...

Abone ol

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, "Müslümanın bir arabası bir evi olması yeterlidir, fazlası fakirlerin hakkıdır" dedi.

CHP Kayseri Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘İslam’da Sosyal Adalet’ konulu söyleşiye katılan Yazar İhsan Eliaçık, Türkiye’de son 1 yıl içerisinde zengin ve yoksul arasındaki farkın 8 kat arttığını söyledi. Eliaçık, ‘Mülk Allahındır’ ayetinin, İslam dininin direği niteliğinde olduğunu vurguladı ve şu şekilde konuştu:

HELALLİNDEN ZENGİNLİK OLMAZ

"İhtiyaçtan fazlasını ihtiyacı olana vermeniz gerekir. Müslüman için Kur’an’da, Hıristiyan için İncil’de, Yahudi için de Tevrat’da bu böyledir. Bütün kitaplar ihtiyaç fazlasının elden çıkarılmasını söyler”.

Helal kazanç kavramının yanlış olduğuna değinen Eliaçık, “Kamu imtiyazı kullanmadan, faizle gelir elde etmeden, bilgi tekeli oluşturmadan, çalışanın emeğini sömürmeden zenginlik olmaz. Helalinden zenginlik yoktur. Allah her şeyi takdir etmiştir. Kur’an-ı Kerim’de iman ediniz demek güveniniz demektir. İnsanlar güvenmedikleri için biriktirirler. Ben ufak tefek birikimler için demiyorum. Bir Müslüman’ın çağımızda bir arabası ve evinin olması yeterlidir. Bundan fazlası vebaldir zaten Türkiye’nin yüzde 80’i için bunu konuşamayız. Eğer zenginseniz bu, başkasının rızkının sizde olduğu anlamına gelir” şeklinde konuştu.