BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,74
ALTIN 2.493,49
HABER /  DÜNYA

'Müslümanlar Avrupa'ya entegre olamaz'

Çek Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Almanya'nın Köln kentinde yeni yıl kutlamalarında yaşanan cinsel taciz olayına gönderme yaparak, "Müslümanların Avrupa toplumuna entegre olamayacağını" öne sürdü.

Abone ol

AFP'nin haberine göre; göçmen karşıtı tutumuyla tanınan Zeman, "Gettoları olan BatıAvrupa ülkelerinin deneyimi gösteriyor ki Müslüman camianın Avrupa'ya entegrasyonu imkânsız" dedi.

Bir televizyon söyleşisinde konuşan Zeman, sözlerine şöyle devam etti: "Bırakalım kültürlerini kendi ülkelerinde yaşasınlar ve onları Avrupa'ya almayalım, aksi takdirde Köln'deki gibi sonuçlanacak."

Vietnam ve Ukraynalıların Çek Cumhuriyeti'ne entegre olabildiğini belirten Zeman, entegrasyonun birbirine yakın kültürlerde mümkün olabileceğini iddia etti.

Çek Cumhuriyeti'nde doğrudan halkın seçimiyle Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan ilk lider olan Zeman, göçmen karşıtı tutumuyla tanınıyor.

71 yaşındaki solcu siyasetçi, bu ayın başında, göçmen akınının Avrupa'nın kontrol altına alınması için Müslüman Kardeşler tarafından planlandığını öne sürmüştü.