BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Müslüman olmayan dokunamıyor!

Rusya’da geliştirilen BQ İstanbul adındaki yeni akıllı telefonun en büyük özelliği Müslümanlara özel olması.

Abone ol

Müslümanlara özel geliştirilen BQ İstanbul, akıllı telefonların aksine dokunmatik ekran yerine eski telefonlar gibi tuşlarla kontrol ediliyor.

NAMAZ ÇALAR SAATİ UYGULAMASI DA VAR!

Cihazın hafızasında Arapça ve dört popüler tercümesiyle Rusça Kuran’ın yüklü olacak. Geliştirilen arayüz sayesinde sureler arasında hızlı geçişi sağlanabiliyor ve istenen metin açılabiliyor. Telefonda ayrıca ‘namaz çalar saati’ uygulaması da yer alıyor. Cihaz, kullanıcının bulunduğu ülke ve şehir hakkında bilgiyi işleyerek namaz vakitlerini tespit ediyor ve günde beş kez sesli uyarı yapıyor.

ADI "BQ İSTANBUL"

Rusya Müslüman Kadınlar Birliği (RMKB) Başkanı Nailya Ziganşina, kasım ayı sonlarında piyasaya sürülecek Rusya’nın ilk Müslümanlar için cep telefonu BQ Istanbul’un erişim kolaylığı sayesinde büyük rağbet göreceğini söylüyor. Ziganşina, “Böyle bir telefonun çıkması, mucitlerimizin durmadan Müslümanların hayatını kolaylaştırmak için en iyisini bulması beni çok sevindirdi. Telefonumda Kuran var, ancak tek bir dilde. Yeni cihazda ise iki dilde olacak. Yani kutsal kitabı anlamayı kolaylaştıracak” şeklinde konuşuyor.